TAČIJEV SAVETNIK BUNCA! Šalja izneo plan kojim bi da zavadi Srbe, i digne rejting svom šefu!

Bljerim Šalja, savetnik Hašima Tačija za kosovsku politiku, izjavio je da Srbija indirektno uslovljava priznanje Kosova tražeći parče južne srpske pokrajine, a to je kako tvrdi zaključio iz izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Hašim Tači
Hašim Tači, Foto: B.A.

- Diskurs predsednika Vučića je da jedan deo Kosova postane deo Srbije - rekao je Šalja za televiziju T7.

S druge strane, komentarišući sporazum o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije, potpredsednik Skupštine Kosova Džavit Haljiti smatra da se ni Srbija ni Kosovo - ne pitaju mnogo, a da će biti presudan pritisak Zapada koji će dovesti do pravno obavezujućeg sporazuma.

- Imamo zvaničnu politiku SAD koja se izjasnila da bi želela i da će prihvatiti istorijski sporazum između Kosova i Srbije, ali da ne prihvataju bilo kakav sporazum. Balans znači da Srbija ima neke određene interese na Kosovu. Govorim na osnovu onoga što slušam po medijima Srbije, da bude postignut poseban status za crkve SPC na Kosovu - kazao je Haljiti za KTV.

Kao što Kosovo želi da pripoji Preševsku dolinu, tako i Beograd priželjkuje prisajedinjenje četiri opštine sa severa Kosova i centralne Srbije, smatra on.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi