MILORAD PUPOVAC REKAO HRVATSKOM MINISTRU "Sačuvajte Srbe", a onda je pomenuo NIkolu Teslu

Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDS S) Milorad Pupovac poručio je danas ministru spoljnih i evropskih poslova Gordanu Grliću Radmanu da, kad već deli lekcije, nek osigura srpskim turistima da ih ne napadaju u Hrvatskoj i ne ispisuju im poruke.

Milorad Pupovac
Milorad Pupovac, Foto: Youtube/Printscreen

-Mi u Srbiji ne tražimo mentore, nego partnere, ali ne tražimo ni patroniziranje iz Hrvatske. I kad već deli lekcije, neka osigura srpskim turistima da ih ne napadaju, da se ne ispisuje traktor i "ZDS" na njihovim automobilima - poručio je Pupovac šefu hrvatske diplomatije na pres konferenciji u centru Zagreba, ispred spomenika Petru Preradoviću.

- Bilo bi neozbiljno očekivati da ovakav proces može uspeti bez komunikacije s najvišim zvaničnicima u Srbiji. Pogledi Hrvata i Srba na "Oluju" se jako razlikuju, želim omogućiti da se s njima barem može živeti  - pojasnio je Pupovac.

Kazao je da je njega i premijera Andreja Plenkovića "partnerima učinila želja da struja dođe i u zadnje selo u kojem žive Srbi i da je sramota da rođaci Nikole Tesle nemaju struju".

Kaže kako se nestali, ratni zločini i promena načina na koji se slave neki dani moraju diskutovati između Hrvatske i Srbije.

- Koliko god proteklih dana izgledalo da u Srbiji te volje nema, ja ću vam reći da znam da je ima", zaključio je Pupovac.

Povezane vesti

 • Korisnik: Jovan
  09/08/2020 - 14:19
  I Pupovac se zaigrao primio je ,,vakcinu" od Plenkovića kao i Miloše vić !
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi