Vladimir Putin
EPA
Vladimir Putin

EPA

Vladimir Putin, Foto: EPA

Trajković je na Tviteru okrivila Ruse za proterivanje Srba sa Kosova i otvoreno pokazala kakvu politiku zastupa Savez za Srbiju na čeli sa Draganom Đilasom, Vukom Jeremićem i Boškom Obradovićem.

- E pa vidite mi u Prištini smo se tako radovali Rusima juna 1999. pa kako smo prošli? Koliko je Srba u Prištini danas? - napisala je Trajković kriveći Ruse za isterivanje Srba sa Kosova.

Rada Trajković

Twitter Printscreen

Rada Trajković, Foto: Twitter Printscreen

Ona je nastavila dalje optužujući predsednika Srbije. 

- Politika A. Vučića je politika trajnog slabljenja i destabilizacije Srbije. Od transformacije humanitarnog centra u Nišu u de facto rusku vojnu bazu, čime se ruši neutralnost zemlje okružene članicama NATO, do njegovog zalaganja za promene granica, čime će se dalje parčati Srbija - napisala je Trajković.

Rada Trajković, Aleksandar Bocan Harčenko

printscreen

Rada Trajković, Aleksandar Bocan Harčenko, Foto: printscreen

Posle svega ovog, ruski ambasador nije više mogao da ćuti, pa je odlučio da odgovori liderima Saveza za Srbiju.

Rada Trajković, Aleksandar Bocan Harčenko

printscreen

Foto: printscreen

 

Harečenko tu nije stao već je odgovorio i na licemerne optužbe za proterivanje Srba.

- A komentari povodom proterivanja Srba iz Prištine? Ajde, da li imate hrabrost jasno i glasno reći istinu ko je kriv za stradanje srpskog naroda na Kosovu i Metohiji? - napisao je Harčenko.

Rada Trajković, Aleksandar Bocan Harčenko

printscreen

Rada Trajković, Aleksandar Bocan Harčenko, Foto: printscreen

Ruski ambasador pozvao je sve koji to žele da dođu u ruski centar u Nišu gde mogu da se uvere da je to institucija koja je od izuzetne važnosti za region.

- Spekulacije u odnosu na Rusko-Srpski humanitarni centar jesu najneodgovornija glupost. Rad centra na likvidaciji vanrednih situacija u Srbiji, Grčkoj, Makedoniji, BiH dokazuje da je važan za ceo region. Vrata RSHC su uvek otvorena – dolazite pa videćete sve svojim očima - napisao je Harčenko.

Rada Trajković, Aleksandar Bocan Harčenko

printscreen

Rada Trajković, Aleksandar Bocan Harčenko, Foto: printscreen

 

Pročitajte i:

 

 

BONUS VIDEO: Pitali smo Aleksandra Vučića kada će biti uveden VOJNI ROK i šta piše u u ličnoj poruci od Putina

 

 

Komentari (5)

svemirac

02.08.2019 20:38

To dalise Nis pretvara u rusku bazu ili ne neznamo, ali bilobi mi drago da jeste to sto Trajkoviceva pise, ako nista vise bar ce se zaposliti stotinak ljudi iz okoline ma ko da finansiski izdrzava "bazu"

Nikola

02.08.2019 21:07

Јасни, гласни и оштри одговори амбасадора Харченка тој грозној жени која блати свој народ и Русију, а подржава наше крвне непријатеље!

Filip

03.08.2019 01:00

Sta ima da se prica? Rada Trajkovicje je rodoljub. Rekla je sta misli. Svako postovanje novom ruskom ambasadoru.

mihajlo

03.08.2019 07:53

Najgore kada vi dođete u nezavidnu situaciju, iz koje nemate izlaza, onda vam je kriv ceo svet, tako i celoj opoziciji sada.

Tudja kuca

03.08.2019 14:00

Pa vise verujem Radi Trajkovic koja je videla sve strahote rata na Kosovu nego nekom novopridoslom ruskom ambasadoru koji bi da bude i nekakav arbitar u tudjoj kuci.