EKSPERT ZA BEZBEDNOST ZA "ALO!“ O OPASNOSTI Vojska Kosova će biti formirana 28. novembra, evo šta će da učini Rusija zbog toga!

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da će vojska Kosova biti formirana 28. novembra.

Aleksandar Vučić i Vladimir Putin
Aleksandar Vučić i Vladimir Putin, Foto: Tanjug/Rade Prelić

 Potom su osvanule informacije da su SAD, koje su kosovskim Albancima i dozvolile stvaranje vojske, istovremeno odobrile i kupovinu oružja za 300 miliona evra. Albanci se nadaju da bi im pomoć u oružju mogla stići i od Hrvatske.

Aleksandar Ionov, zamenik direktora ruskog Instituta bezbednosti i održivog razvoja, napominje da Kosovo nema pravo na formiranje sopstvene Vojske.

- Kosovo je teritorija koja nije predmet međunarodnog prava, pošto je ova regionalna jedinica izvršila secesiju pod pritiskom američkih agresora na Jugoslaviju, posebno na teritoriji Srbije. Iz ovoga sledi da ova formacija nema pravo na stvaranje oružanih jedinica u skladu s usvojenim deklaracijama UN-a. Ako rukovodstvo ove teritorije odluči o obuci novih oružanih plaćenika i terorista, onda će Srbija i njeni saveznici zadržati pravo na simetričan odgovor. Ovo će dovesti do novih tenzija u Evropi i prisiliti srpsko rukovodstvo da mobiliše svoje vojne jedinice. Shodno tome, svaka provokacija Kosovara može dovesti do vojne eskalacije - kaže on na početku, napominjući da je zapravo Zapad stvorio Kosovo kao centar nestabilnosti na Balkanu i na teritoriji jedinstvene Evrope.

Aleksandar Ionov
Aleksandar Ionov, Foto: Alo!

 ŠOK TEMPERATURE U NOVEMBRU! Hodaćemo u papučama i šortsu usred jeseni!

Haradinaj: Ne kajem se što sam ubijao Srbe!

Pripadnik veterana terorističke organizacije OVK Nasim Haradinaj kazao je da je ubijao srpske vojnike na KiM kad god je imao priliku da to učini i da se zbog toga ne kaje. On je rekao da se ne plaši Specijalnog suda, koji je formiran za zločince na KiM, i dodao da mu je žao što nije ubio još više srpskih vojnika. - Ubijao sam srpske vojnike svakog puta kada sam imao šansu. Kažem svojoj porodici da mi je žao što nisam ubijao onoliko koliko mi je bio ćef. Žao mi je što su mi ubili drugove, ali mi je drago što sam ubijao Srbe - rekao je Haradinaj. B. A.

- Rusija treba da pomogne i pomoći će bratskom narodu. Za to postoje mirni diplomatski alati, ali ako su iscrpljeni, onda će Rusija naći načine za rešavanje sukoba - navodi on.

Vojni analitičar Vlade Radulović naglašava da vojska Kosova ne može da ugrozi Srbiju jer je naša vojska veoma moćna, ali da ipak predstavlja opasnost za naš narod na KiM.

- Mi imamo zaista ozbiljan bezbednosni sistem. Ali, postavlja se pitanje zaštite srpskog stanovništva na KiM i naše imovine i svetinja, jer prosto suočiće se s tim da će biti u okruženju onih komandanata koji su do juče učestvovali u terorističkim borbama OVK. Ne možemo očekivati da će neko ko je učestvovao u akcijama OVK i zločinima nad Srbima sada da se zalaže za mir - kaže Radulović.

 

 PENZIONERI, OVO JE NAJBITNIJA VEST ZA VAS Evo kada će tačno penzije porasti!

Vulin: Vučić je s pravom zabrinut

Ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da formiranje vojske Kosova jeste izazov i pretnja za bezbednost u regionu i da je predsednik Vučić s pravom zabrinut. Vulin je upitao kakva je potreba da se formira bilo kakva oružana snaga na prostoru KiM.

- Da zanemarimo pravo, pravdu, da sve to stavimo na stranu i postavimo konkretno pitanje šta će vam vojska? Protiv koga ćete da se borite? Napašćete Crnu Goru? Severnu Makedoniju? Snage KFOR-a? Albaniju? Ako vam služi za borbu protiv Srbije odmah je raspustite, jer Srbija nema nameru da napada svoju južnu pokrajinu niti da učestvuje u bilo kakvim ratovima i sukobima - poručio je Vulin.

 Pratite nas na InstagramuFacebook-u

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE!

Povezane vesti

 • Korisnik: Mici
  02/11/2018 - 05:55
  Uzdamo se u pomoć Rusije. Rusija će sigurno stati na put formiranju vojske Kosova, jer su oni to u stanju!
 • Korisnik: sasa
  02/11/2018 - 05:10
  Nema potrebe da se formira vojska Kosova.
 • Korisnik: Comi
  01/11/2018 - 23:18
  Iskreno se nadam da nece biti ovog scenarija.
 • Korisnik: Comi
  01/11/2018 - 23:17
  Bilo kakva eksalacija nemira i sukoba odvesce nas u rat.
 • Korisnik: Comi
  01/11/2018 - 23:16
  Predsednik se sa pravom boji.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi