Aleksandar Vučić i Miroslav Lajčak
screenshoot
Aleksandar Vučić i Miroslav Lajčak

screenshoot

Aleksandar Vučić i Miroslav Lajčak, Foto: screenshoot

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost objavio je ovu informaciju. Istraga je utvrdila da su otkrivena 1572 zabeležena ilegalno prisluškivana razgovora.

Vulin je optužio izvesne visokopozicionirane zvaničnike u MUP-u za ilegalne aktivnosti, napominjući da su na ovaj način ugrožena ljudska prava predsednika i njegove familije. Ministar nije želeo da spekuliše o motivima ovih zvaničnika za ovo delo.

Ministar unutrašnjih poslova takođe je otkrio da je istraga osumnjičenih dovela do poligrafskog ispitivanja kako bi se otkrilo ko je odgovoran za prisluškivanje predsednika i njegove porodice, iako u tim prisluškivanim razgovorima nije bilo inkriminišućeg sadržaja.

Aleksandar Vučić

printscreen

Aleksandar Vučić, Foto: printscreen

Predsednik Vučić se ranije našao na udaru stranih obaveštajnih službi, a lokalni mediji pisali su o tome da 55 stranih službi iz čak 40 zemalja trenutno rade u Srbiji, ali nije utvrđeno da li je bilo ilegalnih radnji.

U februaru šef kriminalistčke uprave Bogdan Pušić upozorio je da je mafija pripremala likvidaciju predsednika Vučića, ali je sam Vučić rekao da nije siguran da je baš on bio meta tih napada.

Pročitajte i:

Komentari (2)

razumem se

09.03.2021 08:44

A šta je 1572 puta radila služba koja štiti Predsednika u celosti. Ili su sarađivali sa počiniocima, ili nisu radili svoj posao, morali su otkriti i sprečiti. Prvo njih sankcionisati, pa ministra, Direktora policije i sve u nizu odgovorne za to neprimeren delo.

bbbbb

09.03.2021 08:48

što znači da i oni prisluškuju Vučića!!!