NE OPTUŽUJE SE SAMO SRPSKA, VEĆ I SRBIJA Robija zbog genocida u Srebrenici! Šešeljeve reči se prolomile Skupštinom

Lider radikala pomenuo i Jevreje i Hrvate

Vojislav Šešelj
Vojislav Šešelj , Foto: Alo / Dejan Briza

Šef poslaničke grupe SRS Vojislav Šešelj predlaže da se oni koji tvrde da se u Srebrenici dogodio genocid kazne doživotnom kaznom zatvora.

- Možemo se složiti i sa 20 godina zatvora za one koji javno iznesu tvrdnju da se u Srebrenici dogodio genocid - rekao je Šešelj u Skupštini Srbije, gde je u toku rasprava o izmenama i dopunama Krivičnog zakonika.

Prema njegovim rečima, genocid ne može da izvrši pojedinac, makar se on zvao i Adolf Hitler, kao ni grupa ljudi, već država ili neka paradržava.

POZVALA SE NA USTAV I REŠENJE VIŠEG SUDA Kineski sudija zapečatio sudbinu Vjerice Radete, a ona mu preko Tvitera poručila...

- Kad se kaže da je u Srebrenici bio genocid, optužuju se i srpska država i srpski narod. Ne optužuje se samo Republika Srpska nego i Srbija. Imamo pojavu da se za novac od strane obaveštajnih službi i nevladinih organizacija sasvim slobodno pronose glasine da je tamo bio genocid. To rade i neke novine, neki elektronski mediji i pojedinci nesmetano - rekao je Šešelj.

On smatra da takve tvrdnje treba da se nađu pod udarom zakona i da imaju najtežu krivičnu sankciju.

IZ VAZDUHA SE SVE LEPO VIDI Gugl map stavio "Beograd na vodi" na mapu sveta! (FOTO)

- Znate šta znači kad nekome ostane optužba za genocid? Vidite koliko je bilo pokušaja da se negira genocid nad Jevrejima... Vidite koliko Hrvati negiraju genocid i nad Jevrejima i nad Srbima i nad Romima - rekao je Šešelj.

Lider radikala je objasnio da je predložio uvođenje novog krivičnog dela u formi amandmana.

 

Povezane vesti

 • Korisnik: melbourne
  16/05/2019 - 14:02
  Tako je Vojvodo unesi dostojanstvo u vladu nejakog urosa!
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi