Zoran Lutovac
Tanjug/Tara Radovanović
Zoran Lutovac

Tanjug/Tara Radovanović

Zoran Lutovac, Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Omladina Demokratske stranke zauzela je večeras centralu stranke u Beogradu, nakon što je Predsedništvo DS ranije danas raspustilo omladinski klub DS i više beogradskih odbora, saznaje Tanjug.

Predsedništvo Demokratske stranke danas je, zbog "neposlušnosti", raspustilo više opštinskih odbora stranke u Beogradu, kao i nedavno izabrano rukovodstvo stranačkog podmlatka.

Sednica GO Demokratske stranke

Tanjug/Tara Radovanović

Sednica GO Demokratske stranke, Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Predsedništvo DS je raspustilo omladinu prvi put u istoriji te stranke, ali i Gradski odbor Beograda i još desetak odbora, tako da DS sada, kako kaže, više ima raspuštenih i neaktivnih odbora u odnosu na ukupan broj, a sve to, kako bi predsednik stranke imao kvorum na Glavnom odboru.

- Revoltirani time omladinci su došli u prostorije DS u Nušićevoj ulici i protestuju. Pridružuju im se i starije kolege. DS je uvek bila avangrada, misleća, uvek je upućivala kritike - rekao je taj izvor.

Kako kaže, predsednik stranke Zoran Lutovac je danas bio iznerviran time što je omladina DS napustila Glavni odbor, jer nije hteo da podnese izveštaj o novcu, posle čega je raspusio i gradski odbor i omladinu i sve odbore u Beogradu koji nisu podržali njegov predlog.

- Takav revanšizam u DS se nije video - rekao je izvor.