Nebojša Pavković
Profimedia.rs
Nebojša Pavković

Profimedia.rs

Nebojša Pavković, Foto: Profimedia.rs

Penzionisani general Nebojša Pavković, osuđen u na 22 godine zatvora zbog ratnih zločina na Kosovu, dao je intervjuu iz zatvora u Finskoj, u kojem se nalazi posle presude u Haškom tribunalu.

Slobodan Milošević i Mira Marković

EPA/Srdjan Suki

Slobodan Milošević i Mira Marković, Foto: EPA/Srdjan Suki

Pavkovića je produkcija “Balkan Info” intervjuisala u zatvorskoj biblioteci. Pavković, u elegantnom tamnom odelu, odaje utisak da je dobrog zdravlja i ističe da je veoma zadovoljan odnosom zatvorske uprave i uslovima.

"Rekao sam Koštunici - Naredite i sprečićemo izručenje Miloševića"

Pavković se u sedmosatnom intervjuu osvrnuo na brojne događaje iz vremena u kojem je bio ratni komandant Treće armije na Kosovu i načelnik Generalštaba.

"Sa Haradinajem sam igrao fudbal u Hagu"

Pavković je i dalje primetno blagonaklon prema Slobodanu Miloševiću, čiji je jedan od ključnih ljudi bio tokom kosovskih previranja.

Pavković je u Hagu osuđen za zločine protiv čovečnosti (deportacija, prisilno preseljavanje, ubijanje i progon) i ubijanje kosovskih Albanaca tokom sukoba na Kosmetu 1999. godine. Februara 2009. izrečena mu je kazna od 22 godine zatvora. Iza rešetaka je 14 godina.

"Vojska je mogla da zaustavi 5. oktobar"

Pavković u intervjuu ne spori da je ratnih zločina na Kosmetu bilo, ali tvrdi da je on lično procesuirao sve zločine za koje je saznao.

Novinari BALKAN INFO produkcije Aleksandar Pavković i Teša Tešanović su posetili generala Pavkovića u Finskoj i snimili s njim intervju iz dva dela u ukupnom trajanju oko 7 sati. Prvi deo emisije sa Pavkovićem je emitovan na YouTube kanalu produkcije BALKAN INFO, a drugi će biti objavljen uskoro.

Komentari (5)

kiks

16.09.2018 15:45

Dok je trajalo bomdarvanje kupovati stanove pored Kalemegdana preko BBanke budzasto, kako zvuci ta prica?

joe

16.09.2018 15:52

A sto ne kazes gde si bio za vreme rata na Kosovu kako si se po Nisu setao i trazio animir dame da ti se obezbede. Sada sedi i truni u zatvoru. Licno sam bio prisutan gospodine generale.

sinisa

17.09.2018 00:05

@joe - Mora i general malo da ga zabode.

Le Scorpion Serbe

16.09.2018 16:00

Generale, glavu gore, istorija ce tek otkriti ko je bio ko devedesetih... I u pravu ste za pokojnog gospodina Predsednika, on je bio poslednji srpski suveren. A vladajuci kvazi-Srbi nametnuti nam od strane klevetnika i ubica njihovog rodjenog naroda ce nas uzalud folirati kako misle da je on ipak bio "veliki drzavnik" dok rasprodaju ono sto je on svojim zivotom branio.

Gustav

16.09.2018 18:11

Mogao sam ovo, mogao sam ono a ništa nisam ! Još sam ostao i verno služio pučistima.