Darko Mladić
Marko Metlaš
Darko Mladić

Marko Metlaš

Darko Mladić, Foto: Marko Metlaš

- Odbijanje Haga da dozvoli lekarima iz Srbije da obiđu Ratka Mladića granični se sa „Montijem Pajtonom”. To je stvarno jedna skaradna odluka. Evo upravo sa timom advokata pišemo podnesak i žalbu Haškom sudu, ali ništa ne očekujemo, jer je mnogo puta dokazano da se u Tribunalu radi po sistemu „kadija te tuži, kadija ti sudi“ - kaže nam Darko Mladić.

On ističe da je ovo prvi put da se u Hagu osumnjičenom ne dozvoljava da ga obiđu lekari iz njegove zemlje.

- Čime će to lekari iz Srbije ugroziti Ratkov život? Ma daj... To su toliko smešni izgovori da nemam reči. Ta odluka je toliko grubo kršenje statuta rada suda, a svi ćute - kaže nam Mladić.

Darko Mladić kaže da se svesno ide na to da general Mladić kako-tako živ dočeka izricanje presude, a da Haški tribunal nakon toga neće zanimati ni on i njegovo zdravlje.

- Čuo sam se juče sa ocem. Jedva je pričao. Bukvalno kao da je na izdisaju. Teško mu je. Loše se oseća - kaže nam Darko.

Ratko Mladić

Profimedia

Ratko Mladić, Foto: Profimedia

Sin Ratka Mladića nam otkriva i da su mu svojevremeno zapretili da će njegovog oca poslati u ludnicu.

- Kao što svi znaju, kada je moj otac uhapšen i izručen u Hag, već je bio veoma bolestan i bio je pogrešno lečen. Prilikom jedne posete mom ocu glavni oficir i lekar u Sheveningenu su mi rekli: „Nemoj ni da pomišljate da se pozovete na nesposobnost praćenja suđenja, jer će u suprotnom Ratko Mladić završiti u ludnici, gde će umreti vrlo brzo.“ Još tada su mi namere Haškog tribunala bile jasne - kaže nam Darko Mladić.

Podsetimo, svim pritvorenicima u Sheveningenu zabranjene su posete njihovih lekara dok Haški tribunal ne izrekne presudu Ratku Mladiću 22. novembra i šestorici Hrvata iz BiH 29. novembra.
Ovu odluku doneo je Sekretarijat Haškog tribunala na zahtev pritvorskih lekara. Posle toga, bez pregleda srpskih lekara, koji su već bili odobreni, do decembra su ostali teško bolesni general Ratko Mladić i Stojan Župljanin.

- Odbrana generala Ratka Mladića žaliće se ne samo Haškom tribunalu već i UN, zbog odluke Haga da zabrani lekarske posete generalu - rekao je Darko Mladić.

Hag igra kako „Majke Srebrenice” sviraju

Onaj ko može dokazati stav Haškog tribunala da će dolazak lekara ugroziti zdravlje pritvorenika treba da dobije Nobelovu nagradu, izjavio je Branko Lukić, branilac generala Ratka Mladića, povodom odluke suda da zabrani lekarske posete u Sheveningenu. Lukić smatra da su u Hagu dobili instrukcije bošnjačkog udruženja „Majke Srebrenice” da se Mladiću ne dozvoli poseta srpskih lekara.

- To je budalaština, a lekar koji je to potpisao je psihijatrijski slučaj - rekao je Lukić i upitao da li Mladića treba da leče vračevi ili druidi, pošto ga lekari u pritvoru ne leče.

 

Komentari (11)

mare corovic

16.11.2017 06:38

vas decu je obezbedeo.vama sine darko vila na bez. kosi a kcerki Ani vila na nebeskim visinama.sic

VUKOVI SA MANJAČE

16.11.2017 08:06

@mare corovic - KAD NIJE POLUDEO DOK SE SKRIVAO U OKOLINI ZRENJANINA I RADIO NA GRAĐEVINI NEĆE NI SAD.GENERAL IMA ODLIČNU VELIKU PEMZIJU .VELIKU KUĆETINU U BEOGRADU ,VELIKO IMANJE SA PČELAM U OKOLINI VALJEVA ,SVE MU TO SRBIJA DALA. A KOLIKO ZNAM ON JE IZ BSNE I TREBA ONI DA SE STARAJU O NJEMU A NE SRBIJA.ON SRBIJI NIŠTA NIJE DONEO,JER SRBIJA NIJE UČESNIK U RATU ,NEGO JE SAMO STVARAO PROBLEME NARODU SRBIJE I DALJE NAS MALTRETIRA.NEK PODNOSI SVOJU SUDBINU KAKO ZNA1980 U SKOPLJU DE SAM JA SLUŽIO VOJSKU BIO JE I ON

neretva

16.11.2017 10:21

@mare corovic - vojnici vrs jos na birou rada.kukalati guzica ej 2017g.udovice invalidi kao da ne postoje.sin darko tajkun u beogradu komsija sa sarajlijama bregovicem i colicem.tu je nedje i vila predsednika dodika.dje si bio sta si radio bolje da zacutis.vrs ukinuli i kome se zaliti.marijanovom mudu a godine pritiscu bog nas sve jebo u mali mozak.majke mi!

ivan s

16.11.2017 07:57

Najbolje bi bilo da ga je Neđa za drvo bacio...

keja

16.11.2017 08:32

Nakon svega završiti će u ludnici...

abs

16.11.2017 08:56

@keja - Pa, ionako je je psihopata. Bio je odavno za dusevnu bolnicu.

Prle

16.11.2017 08:36

Gde su sada Rusi da mu pomognu? USA se brine za svoje saradnike?

Paja original

16.11.2017 08:39

Verovatno se Mladicev sin ovako zalagao i za prava i zivote Muslimana u Srebrenici kako se zalaze za prava svog oca. Oj, Srbijo, lepotice...

Kota10/10

16.11.2017 08:44

Zivim za taj dan 22/11/2017

GLUMICA

16.11.2017 09:16

podrska generalu Mladicu ... dug i zdrav zivot mu zelim...ovde u Srbiji ili Rusiji...ovi belosvetski hostapleri neka su prokleti...a i domace izdajice sa njima

SRPKINJA

16.11.2017 10:28

EVO IZ OVIH KOMENTARA SE VIDI KAKVI SMO MI SRBI. NE DODAJEM NIŠTA VIŠE.