KRIVI SRBIJU I BIH ZA SVOJE NEDAĆE Ramuš poslao skandalozno pismo svojim EU saradnicima gde jasno iznosi NEISTINE (FOTO)

Skandalozno!

 

Ramuš Haradinaj
Ramuš Haradinaj, Foto: AP

Kako je prenela GazetaExpres, Haradinaj u pismu tvrdi i da su Srbija i BiH kršile obaveze CEFTA, "mešale se u ustavni poredak Republike Kosovo i ugrozile bezbednost i politiku zemlje".

Posebno ukazuje na akcije Beograda za koje kaže da su bile u suprotnosti sa Briselskim sporazumom, te navodi da je "Srbija prekršila Poglavlje 35 EU o normalizaciji odnosa između Srbije i Kosova".

Premijer tzv države Kosovo Ramuš Haradinaj poslao je pismo svim članicama EU u kojima je pravdao odluku prištinskih vlasti o uvođenju takse na srpske i proizvode iz BIH.

On je u pismu, koje je pisano na albanskom jeziku, naveo da Srbija i BIH nisu ispoštovale CEFTA sporazum i da su ugrozile bezbednost i javnu politiku Kosova.

Ovim pismom Haradinaj je bezuspešno pokušao da se opravda pred EU koja je od Prištine zatražila da ukine uvedene takse na srpske proizvode. To je juče učinio i komesar EU Johanes Han, ali je Haradinaj ostao pri svojoj odluci.

Haradinaj je otišao toliko daleko da je u pismu naveo kako je Srbija ugrozila ustavni poredak tzv države Kosovo, koju inače, Beograd ne priznaje.

Haradinaj piše i o preprekama koje navodno Srbija i BiH postavljaju kosovskim preduzećima koja bi mogla da izvoze u ove dve zemlje.

Pratite nas na Instagramu i Facebook-u

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE

Povezane vesti

 • Korisnik: Mima
  05/12/2018 - 09:55
  Od jednog teroriste i zlocinca se nistra drugo i ne ocekuje.
 • Korisnik: mala plava
  05/12/2018 - 09:30
  Zbog gubitka sve veceg broja drzava koje su pruzale podrsku i priznale nezavisnost KiM ,jasno je vidljiva nervoza koja je prisutna kako kod Haradinaja, tako i kod cele Albanije. Ovaj potez slanja pisma EU prepunog lazi, samo dokazuje kolika je njihova panika, jer ce na kraju morati da povuku odluke o porezu.
 • Korisnik: Jova
  05/12/2018 - 09:16
  Ko ce tebe podrzati ubico.
 • Korisnik: Lela
  05/12/2018 - 08:46
  Sve je to za ocekivati od Ramusa Haradinaja koji je ratni zlocinac i lazov, ali svakako mu to nece proci.
 • Korisnik: Milos
  05/12/2018 - 08:39
  Ramus Haradinaj je jedan od najvecih mrzitelja Srba, tako da on sve sto radi radi protiv nas sluzeci se lazima i prevarama, samo svemu dodje kraj jer kako se kaze nicija nij gorela do zore.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi