Radomir Nikolić
Nebojša Raus
Radomir Nikolić
Radomir Nikolić, Foto: Nebojša Raus


Kako je juče najavio, javni gradski pravobranilac podneo je krivičnu prijavu protiv bivšeg kragujevačkog gradonačelnika Veroljuba Stevanovića zbog sumnje u malverzacije u postupku otuđenja građevinskog zemljišta od 2006. do 2009. Nikolić je na vanrednoj konferenciji za novinare rekao da je prijava podneta Specijalnom tužilaštvu u Beogradu „pošto je više lica uključeno, a šteta po grad je višemilionska u evrima“.


Nikolić nije želeo da iznosi više detalja, ali je rekao da se radi o pojasu zemljišta na ulasku u grad iz pravca Batočine.
- Prijava se vezuje za jedan slučaj, ali verujem da će da se obrađuje barem deset slučajeva, zato što je matrica svuda bila ista... Zahvaljujući poziciji na kojoj se nalazim, jasno vidim da je grad opljačkan, to svi građani znaju i vide, a ja sa svoje pozicije vidim i kako je opljačkan - naglasio je prvi čovek Kragujevca i potpredsednik SNS-a.

Veroljub Stevanović
Veroljub Stevanović , Foto: Nebojša Raus


Kako je rekao, ukupno se protiv kragujevačkog preduzeća za izgradnju vode 63 sudska postupka, a mnoge od njih preduzeće neće moći da reši u svoju korist. On je najavio da će protiv Stevanovića biti podnete još dve krivične prijave.


Stevanović je odbacio optužbe za malverzacije i poručio da iza toga stoji pokušaj prikrivanja nesposobnosti aktuelne naprednjačke vlasti. Kako je rekao, takve optužbe predstavljaju „bahati potez, koji prevazilazi političku borbu“. Lider „Zajedno za Šumadiju“ je otkrio i o kojoj parceli je reč, rekavši da je taj plac prodat „Merkuru“, odnosno „Validusu“, za koji je grad morao da vrati novac, jer je investitor odustao od gradnje dok su rešavani imovinski sporovi.


Kako je objasnio, nakon izvršne odluke suda, uz prisustvo pravobranioca, grad je sklopio veoma povoljan sporazum o vraćanju novca, „kao i da je aktuelna vlast učestvovala u plaćanju šest od ukupno 10 rata tog duga“.

Komentari (2)

lilit

19.08.2015 07:14

A da li znaš kako je tvoj otac kupio dupleks na N Beogradu, sagradio kuće na Savi, izgradio crkvu u selu....

zoran

19.08.2015 08:26

@lilit - Prodavao domacu rakiju pa zaradio,a u medjuvremenu ucio,ucio I samo ucio dok nije naucio kako se od primenjene politike u praksi zaradjuju veliki novci.