Milica Đurđević, Stefan Stamenkovski
Alo!/ Dejan Briza
Stefan i Milica Stamenkovski

ALO foto Dejan Briza

Stefan i Milica Stamenkovski, Foto: ALO foto Dejan Briza

Nedavno ste politički pokret „pretvorili“ u stranku, šta biste rekli onima koji ne znaju za vas na pitanje: „Ko su u stvari Zavetnici?“

- Teško je u nekoliko rečenica opisati godine truda, zalaganja, borbe, posvećenosti, izazova i prepreka sa kojima smo se suočavali. Uspeli smo zato što smo verovali u ono što smo radili i govorili. Mnogi su mislili da ćemo odavno odustati ili promeniti pravac. Ostali smo dosledni ideji suverene i slobodne Srbije, nacionalno odgovorne i državotvorne politike. Sami smo izradili svoju kuću, kamen po kamen, korak po korak, i zato je ona danas na temeljima koje niko ne može porušiti.

Pročitajte još:

Kome ste se vi zavetovali i na šta?

- Odavno u političkom životu Srbije reči i obećanja nemaju nikakvu težinu. Mnogi su se krili iza patriotizma, a preko noći postajali fanatični ljubitelji NATO. Trgovali su poverenjem ljudi, prodavali narodno, poklanjali državno. Došlo je vreme onih koji se obavezuju zavetom i koji stoje čvrsto iza svojih reči. Naš program je povratak suvereniteta naroda, izlazak iz dužničkog ropstva, vraćanje državne kase u srpske ruke i korenito suzbijanje stranog upliva u domaće institucije. To je uradio i Orban, čija stranka nosi ime Zavet.

Šta su vaše glavne zamerke vlasti, a šta opoziciji?

- Mnogo je zamerki i prostora za kritiku, ali mi, članovi stranke Zavetnici, želimo da se bavimo rešenjima. Narod je sit prepucavanja, uvreda i neodgovornosti. Najmanje što nam je potrebno je poziv na novi državni udar, juriš na institucije, blokade, haos, anarhiju. Vlast je zadržala kadrove iz prethodne garniture koji su promenili članske karte i nastavili da rade protiv nacionalnih interesa, a deo opozicije je skup bivših koji bi ponovo da zasednu u fotelje. Srbija više nema vremena i kondicije za goli interes i politikanstvo i zato - Zavetnici.

Postoji li neka politička opcija sa kojom biste mogli da razgovarate o koalicionoj saradnji pred predstojeće izbore?

- Sa svim strankama, pokretima i pojedincima sa kojima delimo suštinske principe - očuvanje svakog pedlja teritorije, poštovanje ustavnog i pravnog poretka, jasno protivljenje ulasku u NATO i zaštita domaćeg ekonomskog sistema.

Ne hvatamo se u kolo kad stranci sviraju

Funkcioneri i simpatizeri Saveza za Srbiju često navode da ste lažni desničari koji su u službi vlasti. Šta kažete na to?

- Najveći broj razočaranih birača SNS-a prilazi upravo Zavetnicima jer u nama prepoznaju odlučnost i budućnost. Mi svoj narod nikada nismo nazivali botovima, sendvičarima, krezubom Srbijom. Takođe, nikada nismo išli po mišljenje kod Kajla Skota ili Zorana Zaeva. Mi ćemo se boriti protiv svih pogubnih poteza ove vlasti, ali ćemo uvek birati društvo. Ne hvatamo se u kolo u kojem se igra kako stranci sviraju.

Bonus video

VUČIĆ ZA ALO RS! Odlazim sa čela stranke!

 

Komentari (1)

Sale

18.10.2019 08:45

Kome još nije jasno da u ovoj banana državici stranke formira i gasi UDB-a?