Radi se o pljački građana od 688 miliona - to je zastrašujuće!

Alo.rs/I.L. | vesti 2019-08-28 15:29:47 2019-08-28 15:29:47

Stefanović je na konferenciji za medije pričao o velikim hapšenjima na RTS.

Printskrin

 

* Za Dragana Đilasa smatram da je vrlo nemoralan čovek jer je dok je obavljao važne državne funkcije postao milijader, uveo rijaliti u Srbiji, sada mu taj isti rijaliti smeta. Ljude koji su radili u njegovim firmama ovlastio je da se bave teškim kriminalnim delima, dok je on ubirao plodove toga i bogatio se, rekao je Stefanović pred okupljenim novinarima.

* Država će gledati kako da ovo najmanje košta građane Srbije, rekao je Stefanović.

* Ðilas, bivši suvlasnik kompanije “Dajrekt media”, čiji su zaposleni, kao i dve osobe iz marketinga RTS, danas uhapšeni, rekao je da je to hapšenje deo političkog progona koji se provodi nad njim.

- Ne radi se o politickom progonu, već o pljački građana od 688 miliona dinara i to je zastrašujuće. Zahvaljujem se ljudima koji su vodili ovu istragu,Ti ljudi su svoj posao odradili profesionalno. Čuo sam Dragana Đilasa da planira da dovede nove tužioce koji će određivati ko će određivati ko će ići u zatvor. Moram da mu kažem da sud odlučuje ko ide u zatvor, a ne tužioc. Njima to izgleda nije važno, njima je važno da budu i sudije i tužioci. Dragan Đilas je u vreme vršenja vlasti u svojim firmama ostvario promete koji su u iznosu od 60 milijardi dinara. Toliko je prošlo kroz njegove firme. Kada ga je neko pitao za novac, rekao je da je taj novac zaradio u Češkoj. Istraživanjem je takođe utvrđeno da je "Direct media" u periodu od 2004 -2012. ostvarila obrt od 30 miliona evra - rekao je Stefanović na konferenciji za medije. 

 

Stefanović je na vanrednoj konferenciji za medije rekao da su te osobe krivična dela izvršile u peridu od avgusta 2009. do 2018. godine.

Policijski službenici PU za grad Beograd, Uprave kriminalističke policije, Prvog odeljenja u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal lišili su slobode Milicu Đuričić Janjić (1958.), direktora službe marketinga RTS-a, Mirjanu Katanić (1964), šefa u službi marketinga RTS-a i Jovana Stojanovića (1972), direktora pd “Dajrekt medija”.

 Oni su privedeni na osnovu sumnji da su zloupotrebili položaj odgovornog lica (iz čl. 227. stav 3 u vezi stava 1, a sve u vezi čl. 33 i 35 KZ).

 

Expand player
Pogledajte više