NIKAD OBJAVLJENA FOTOGRAFIJA Putin i Šešelj se rukuju u Hramu Svetog Save, izraz lica predsednika Srbije morate da vidite! (FOTO)

Šešelj je u Hramu čekao sakriven u špajizu skoro pet sati da Putin dođe, a onda je iskočio ispred njega i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Vladimir Putin
Vladimir Putin, Foto: Privatna arhiva

Vojislav Šešelj, lider SRS-a, se prilikom posete predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina susreo sa njim u Hramu Svetog Save, mimo svih protokola.

- Van svakog protokola, u kripti Hrama Svetog Save, prvi put sam uspeo da se sretnem s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. Kad sam iznenada banuo pred iznenađenu predsedničku svitu, Putin me je odmah prepoznao, srdačno se nasmejao i pružio mi ruku. Deset minuta smo razgovarali stojeći - rekao je tada Šešelj i ispričao kako je u Hramu čekao sakriven u špajizu pet sati da Putin dođe.

 

- Ja sam u Hramu bio skriven u nekom špajzu punih pet sati i tu sam čekao da Putin dođe. U toj prostoriji se kontrolišu ventilacioni uređaji i još je neka oprema uskladištena. Sedeo sam na neudobnoj stolici i jedva sam živ ostao. U nekim momentima sam pomišljao i da odustanem, ali problem je bio što ja odatle nisam mogao izaći. Bilo je puno naše policije ispred - BIA, SAJ, Žandarmerija, ali još više ruskih agenata naoružanih do zuba. Računao sam, možda bi me ovi naši prepoznali, pa ne bi odmah pucali, možda bi me samo vezali, ali ovi ruski me ne znaju... Sedeo sam tu gde sam, a za tih pet sati nisam mogao ni do toaleta da odem, dehidrirao sam, promukao, izgubio glas načisto... - rekao je Šešelj za Alo!

Mnogi su se nakon toga javili sa tvrdnjama da do susreta nije došlo, jer ga niko na prenosu uživo nije video, ali ubrzo su se pojavile fotografije koje dokazuju suprotno.

 - Kada sam shvatio da je on tu, odmah sam izašao. Stao sam ispred njega i počeo da govorim, a njegova prevoditeljka je odmah reagovala. Bio sam toliko koncentrisan da mi je svaka rečenica bila precizna, bez gramatičkih grešaka, kristalno jasna. Inače, u momentu kada sam se pojavio, svi su bili zaprepašćeni. Putin me je prepoznao. Onda se srdačno nasmejao i pružio mi je ruku. Ja sam se predstavio, on je odmah rekao da zna ko sam i sve o meni, da zna za moju stranku. Rekao sam mu da smo mi protiv ulaska u EU, da smo za uniju sa Rusijom, on je klimnuo glavnom u znak podržavanja takvog našeg stava. Rekao je onda da zna za moje robijanje u Hagu - ispričao je Šešelj i napomenuo da se u razgovor tada uključio i predsednik Aleksandar Vučić.

 On je rekao: „Pa, Vojo, za tebe svi u Rusiji znaju, ne moraš da objašnjavaš ko si“. A patrijarh je bio toliko šokiran da sam mislio da će se onesvestiti svake sekunde. Onda sam se i njemu obratio i eto tako je sve to bilo - kaže Šešelj kome u prilog ovoj priči svedoči još jedna fotografija sa tog susreta na kojoj predsednik Srbije sa osmehom gleda rukovanje Putina i lidera SRS-a.

Vojislav Šešelj, Vladimir Putin
Vojislav Šešelj, Vladimir Putin, Foto: Alo.rs

 

Povezane vesti

 • Korisnik: среле
  31/01/2019 - 16:37
  Све у свему, то сакривање, је озбиљан пропуст безбедносних служби.То је могао бити и неко други, не дај Боже.
 • Korisnik: Rj38
  31/01/2019 - 16:27
  Pa...?
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi