SVI DETALJI POSETE RUSKOG PREDSEDNIKA Putin dolazi 13. januara! Stižu i helikopteri "Mi-35"!

Vladimir Vladimirovič Putin stiže u Beograd za Srpsku novu godinu. Već dogovorena isporuka modernih borbenih helikoptera za Vojsku Srbije

Aleksandar Vučić i Vladimir Putin
Aleksandar Vučić i Vladimir Putin, Foto: Tanjug/Rade Prelić

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Vladimirovič Putin dolazi u Srbiju na Srpsku novu godinu, 13. januara sledeće godine, potvrđeno je za Informer.

Putin će u Beogradu, kako tvrde naši sagovornici, sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, između ostalog, potvrditi dogovor o isporuci modernih borbenih helikoptera 'Mi-35' za Vojsku Srbije.

Specijalni uslovi

Dvojica lidera će osim o nastavku vojno-tehničke saradnje razgovarati i o zajedničkim ekonomskim projektima, ruskim investicijama u Srbiji, izgradnji infrastrukturnih objekata, ali i o pronalaženju rešenja za Kosovo i stanju u Republici Srpskoj.

 

- Važna tema biće nastavak vojno-tehničke saradnje, koja se dosad pokazala odličnom. Putin namerava da sa Vučićem 'overi' dogovor o isporuci četiri borbena helikoptera 'Mi-35', ali i transportnih helikoptera Mi-17. Već se podrazumeva da je Moskva za Beograd spremila posebne, specijalne uslove, koji znače da će cene biti znatno niže od tržišnih... - prenosi Informerov izvor.

Putinov dolazak u Srbiju juče je potvrdio ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Čepurin na sastanku sa predsednikom Aleksandrom Vučićem. Kako je saopšteno, Vučić je rekao da je za Srbiju izuzetna čast da ponovo ugosti Putina i da će Beograd pokazati svu širinu srpskog gostoprimstva.

"Sa ambasadorom Čepurinom je dogovoreno da odmah počnu pripreme za dolazak ruskog predsednika u Beograd kako bi poseta potvrdila tradicionalno prijateljstvo dveju zemalja i bratstvo dvaju naroda. Tim povodom je najavljeno da će uskoro biti održana sednica Mešovitog međuvladinog komiteta za saradnju kako bi se pripremili konkretni zajednički projekti u oblasti ekonomske saradnje, a u interesu povećanja trgovinske razmene između Srbije i Rusije i njihovog ekonomskog napretka", saopštili su iz Predsedništva Srbije.

Koje zemlje koriste helikoptere Mi-35

- Azerbejdžan (24)
- Brazil (12)
- Irak (28)
- Kazahstan (4 isporučena, 12 naručenih)
- Mali (2 isporučena, 4 naručena)
- Nigerija (2 isporučena, 12 nabavila)
- Pakistan (4)
- Venecuela (10)
- Uzbekistan (10 naručenih)

Vojni komentator Miroslav Lazanski kaže da su helikopteri 'Mi-35' vrhunske borbene mašine i da su daleko bolji od, recimo, američkog 'blek hoka', koji je NATO dao Hrvatima.

 

- Helikopteri 'Mi-35' su vrhunske borbene letelice i daleko su naprednije od 'blek hoka'. Amerikanci svojim saveznicima ne daju baš najbolju opremu, za razliku od Rusa... - podvlači Lazanski.

Potencijal još raste

Politikolog Aleksandar Pavić ocenjuje da je Putinov dolazak u Srbiju uvek odlična vest.

- On je svakako najveći prijatelj kog Srbija danas ima u svetu. Putin će ponuditi našoj državi sve ono što je Beograd spreman da prihvati, pa i više od toga. Takođe, ne bi bilo iznenađujuće da iskoristi priliku i za susret sa Dodikom, bilo u Beogradu, bilo u Banjaluci. Potencijal srpsko-ruske saradnje nije ni izbliza ispunjen, a ovo će biti još jedna prilika da se on dopuni... - zaključuje Pavić.

 

Pratite nas na InstagramuFacebook-u

 

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE!

Povezane vesti

 • Korisnik: Uros
  14/10/2018 - 13:41
  Putin je dobrodosao u Srbiju prijateljsku zemlju.
 • Korisnik: Dejan
  14/10/2018 - 12:51
  Sjajna prilika da se razgovara o zajedničkim ekonomskim projektima kao i pitanjima od značaja za našu zemlju.
 • Korisnik: Sandra
  14/10/2018 - 12:46
  Dolazak Putina našoj zemlji mnogo znači i sjajna je prilika za jačanje već postojećih dobrih odnosa i saradnje.
 • Korisnik: Vladimir
  14/10/2018 - 12:34
  Putine legendo.
 • Korisnik: nina
  14/10/2018 - 12:28
  Rusija nam nikad nije okrenula ledja i u dobru i zlu su uz Srbiju.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi