Miroslav Lazanski
Tanjug/Filip Krainčanić
Miroslav Lazanski

Tanjug/Filip Krainčanić

Miroslav Lazanski, Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

 

Ukazom predsednika Republike Srbije Miroslav Lazanski danas je zvanično imenovan je za novog ambasadora Srbije u Ruskoj Federaciji.

Imenovanju Lazanskog prethodio je ukaz o opozivu dosadašnjeg ambasadora u Rusiji Slavenka Terzića.

Miroslav Lazanski

Alo!/Dejan Briza

 

Ekipa našeg portala pozvala je Miroslava Lazanskog i čestitala mu na imenovanju za ambasadora, a njegova prva reakcija bila je veliko iznenađenje i sreća zbog ove vesti.

- Prvo ću ići na razgovor sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, tako će biti - rekao je Lazanski za naš portal iako kako kaže ne može da daje komentare pre tog sastanka.

Miroslav Lazanski

Alo!/Vladimir Marković

 

 

Lazanski je objasnio i da se od imenovanja za ambasadora menja i njegov način komunikacije sa medijima i da će to od sada ići zvaničnim putem, kao i kod ostalih ambasadora i da će mu to na neki način i nedostajati.

Miroslav Lazanski

Printscreen

Miroslav Lazanski, Foto: Printscreen

 

- Od ovog momenta ja faktički bez zvanične procedure ne mogu ni da komentarišem ništa, ali dobro navići ću se na to - rekao je Lazanski vidno radostan zbog nove funkcije.

Miroslav Lazanski rođen je 18. septembra 1950. godine i srpski je pisac, novinar i vojnopolitički komentator. U Karlovcu je završio osnovnu školu, u Trebinju srednju, a u Zagrebu pravni fakultet.

Miroslav Lazanski

Alo!/Masanori Jošida

 

 

Od 2016. godine je i narodni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

Postavljeni su i novi ambasadori u republikama Togo, Gvineja Bisao i Mali. Novi ambasador Srbije u Republici Togo na nerezidencijalnoj osnovi je Ðura Likar, koji će posao obavljati iz Abudže.

Aleksandar Janković je novi ambasador Srbije u Gvineji Bisao i Republici Mali, a kako je na nerezidencijalnoj osnovi, svoj posao će raditi iz Alžira. Iz Gvineje Bisao i Republike Mali prethodno je opozvan ambasador Srbije Miroslav Šestović.