Siniša Mali
Printscreen
Siniša Mali

Printscreen

Siniša Mali, Foto: Printscreen

 

Ministar Siniša Mali večerašnji je gost emisije Hit Tvit na televiziji Pink. 

Na početku gostovanja ministar Mali odgovarajući na pitanje voditeljke šta je najveći uspeh njegovog ministarstva je rekao:

"Kad se gledaju ekonomski pokazatelji u 2019.  ona je bila najuspešnija u poslednjih 10 godina. Ulazimo u visoke stope rasta i to mesto delili smo sa Mađarskom. U pogledu stope nezaposlnosti, ona je znatno manja nego pre. Po pitanju stope nezaposlenosti od 1996. godine smo ispod 10 odsto, sa 26 odsto pali smo na 9,6 odsto. Kad pogledate fiskalni rezultat, mi imao suficit u budžetu već četvrti put za redom. Predstavili smo program Srbija 2020-2025. Ciljamo na plate 900 evra i penzije 400 evra.

Hit tvit

Printscreen

Hit tvit, Foto: Printscreen

 

Na pitanje šta je moglo još bolje Mali je rekao

" Mislim da postoji veliki potencijal u restruktuiranje javnih preduzeća kao što je EPS koji mogu biti nosioci daljeg ekonomskog razvoja Srbije. Digitalizacija i E uprava i strane direktne investicije biće nosioci dalje razvoja Srbije u budućnosti.

Ministar Mali se dotakao i teme o poništenom doktoratu

"To je stvar koju sam ostavio iza sebe. Ta politička borba i odluke komisije su iza mene. Ja sam siguran u sebe i svoje znanje i to ću pokazati u budućnosti svojim daljim radom.