Ivica Dačić
Tanjug
Ivica Dačić

Tanjug

Ivica Dačić, Foto: Tanjug

* Ivica Dačić iskreno o ponudi koju je dobio na predsedničkim izborima 2017. godine 

* Na izborima pre dve godine svi su hteli samo jednu stvar - da napusti Vučića u izbornoj kampanji i da ga ni on ni SPS ne podrže na izborima za predsednika Srbije. 

* Opoziciji u Srbiji nedostaje politika, a nema ni glavnu stvar - podršku naroda 

Šefovi opozicije, kao i ljudi bliski liderima današnjeg Saveza za Srbiju tražili su od mene da izdam Aleksandra Vučić na predsedničkim izborima 2017. godine, izjavio je potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Lider Socijalističke partije Srbije, koji je i koalicioni partner Srpske napredne stranke već sedam godina, rekao je da mu nije bilo teško da odgovori negativno na takvu ponudu.

 "Kampanja je bila na početku, tek što su bili raspisani predsednički izbori, a telefon nije prestajao da zvoni. Nema ko nije zvao i pokušao da me ubedi da okrenem leđa Vučiću", kaže Dačić.

Kako dodaje, svi su hteli samo jednu stvar - da napusti Vučića u izbornoj kampanji i da ga ni on ni SPS ne podrže na izborima za predsednika Srbije.

Đilasova desna ruka u akciji! Pozvonio, devojka mu otvorila, a u kesama... Otkrivena prava istina o blokadi Rektorata! (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs DATUM I VREME: 18.09.2019. 18:20 Blokada zgrade Rektorata traje danima. Branko Miljuš, Foto: Alo.rs Grupa od petnaestak aktivista i pristalica udruženja "1 od 5 miliona" od petka drži pod blokadom zgradu Rektorata u Beogradu. Kamere su zabeležile kako glavni operativac Dragana Đilasa Branko Miljuš, koji je i član opštinskog veća Stari Grad, ulazi u zgradu rektorata sa kesama punim hrane.

 

 "To je bio sulud zahtev, jedan bedan pokušaj vrbovanja i prljava igra. Partija koju vodim je od 2012. u koaliciji sa Vučićevom strankom. Prošli smo mnogo toga i pokazalo se da smo jedni drugima korektni partneri, da svaka strana poštuje sve što se dogovorimo", ističe Dačić.

Aleksandar Vučić

Printscreen

Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

 Upitan da li bi mu bilo lakše da sarađuje sa nekim drugim, umesto sa Vučićem, on odgovara: "Nemoj niko da nas deli, radimo zajedno, borimo se za interese Srbije. Znam da bi mnogi ovde, ali i u inostranstvu želeli da vide raskol u vladajućoj koaliciji. Što bi Milošević rekao, to će biti malo morgen".

Pročitajte još:

 

Dačić ocenjuje i da će SNS i koalicija SPS-JS na izborima 2020. godine osvojiti još više glasova, jer se bore za interese Srbije. Ističe da se politika SPS ni u čemu ne podudara sa stavovima stranaka, kako je rekao, skupljenih s konca i konopca.

 Prema njegovim rečima, opoziciji u Srbiji nema politiku, a fali joj i glavna stvar, a to je podrška naroda. "Ovo što oni rade ne može biti i nije u korist Srbije", kaže lider SPS. On podseća da je sličnu poruku za opoziciju imao i tokom kampanje za predsedničke izbore 2017.

 "Nigde još nisam video takvu mržnju prema Srbiji, oni ne mrze Vučića, oni mrze Srbiju. Ja volim Srbiju i zato sam uz Vučića i za budućnost Srbije", poručio je tada Dačić liderima opozicije.

Bonus video: Siniša Mali o povećanju plata i penzija

 

Komentari (1)

Nikola87

19.09.2019 19:39

Nema sta opozicija nije uradila da smeni predsednika.