Aleksandar Vučić i Aleksandar Bocan Harčenko
Tanjug/Sava Radovanović
Aleksandar Vučić i Aleksandar Bocan Harčenko

Tanjug/Sava Radovanović

Aleksandar Vučić i Aleksandar Bocan Harčenko, Foto: Tanjug/Sava Radovanović

* Predsednik Aleksandar Vučić primio je danas akreditivno pismo novoimenovanog ambasadora Rusije u Srbiji Aleksandra Bocana Harčenka

* Harčenko, koji važi za eksperta za Balkan obratio se predsedniku Vučiću na srpskom jeziku i rekao da mu je čast što može srpskom predsedniku da uruči akreditiv

* Harčenko je Vučiću doneo poruku ruskog predsednika Vladimira Putina

Istovremeno, preko novog ambasadora Aleksandra Bocan Harčenka, koji inače važi za specijalca i vrhunskog diplomatu, šef Kremlja je Beogradu prosledio i analizu, kao i čvrste dokaze koji će obezbediti da bivši komandant terorističke OVK konačno bude kažnjen za zločine počinjene nad Srbima.

- Ruski predsednik je Srbiji prosledio sva dokumenta, podatke i saznanja do kojih su došle ruske obaveštajne službe. Reč je o čvrstim dokazima da je ispletena cela mreža u sedištu koje je Haradinaj, a koju zdušno podržavaju Velika Britanija i delovi američke administracije koji dobijaju novac od Prištine i koji su najglasniji zagovornik kosovske nezavisnosti - navode diplomatski izvori.

U tajnim spisima otkrivene se konkretne akcije i planovi koje je sad već bivši premijer takozvane države Kosovo planirao da sprovede.

Pročitajte još:

 

- Haradinaj i njegovi mentori računaju da ni posle ovog suđenja, kao ni posle onog u Hagu, neće otići na robiju. Sa saslušanja će se vratiti kao junak kog će Albanci masovno podržati. Sa takvom podrškom Haradinaj, Englezi i predstavnici američke duboke države računaju da mogu da počiste njegovu političku konkurenciju na Kosovu. To znači da sa scene sklone Hašima Tačija i sve one koji su bili za ukidanje taksi, nastavak dijaloga i postizanje kompromisa sa Beogradom - objašnjavaju poverljivi izvori.

Ramuš Haradinaj

Alo!/Ognjen Radošević

Ramuš Haradinaj, Foto: Alo!/Ognjen Radošević

Ukoliko postane neprikosnoveni vladar, Haradinaj bi automatski dobio mogućnost da realizuje svoju politiku.

- To znači da bi se sa napadima na Srbe nastavilo, hapšenja bi bila sve masovnija, takse bi ostale na snazi. Međunarodna zajednica bila bi primorana da Srbiju uceni, tražeći da pristane na kompromis i prihvati članstvo Kosova u Interpolu, Ujedinjenim nacijama kako bi smirili tenzije i sprečili nove sukobe, što je zapravo i cilj Haradinaja - objašnjavaju upućeni u diplomatska dešavanja.

Međutim, Putin je rešen da pokvari ovu igru, te je, kako on kaže, braći Srbima poslao dokaze koji će osigurati da Haradinaj poduže vreme bude van političke scene.

- Sećate se da su Rusi na Kosovu namrtvo isprebijali Haradinaja. Znate da su njihovi borci i obaveštajci na terenu sakupili mnogobrojne dokaze. E, sada je došlo vreme da se ti papire izvade i da se obelodane na suđenju koje čeka Haradinaja.

Bonus video

Francuska povlači priznanje Kosova?

 

Komentari (12)

Dobrila

22.07.2019 11:53

Putin i Rusija u svakom trenutku brinu o Srbiji.

Aleksandar

22.07.2019 11:56

Sto smo bolje informisani to bolje.

Nebojsa

22.07.2019 11:57

Sta siptari nazivaju junakom, to normalan svet naziva ratnim zlocincem...

Nenad

22.07.2019 11:59

S obzirom da unapred svi znamo da Haradinaj nece odgovarati za svoje zlocine i da ce odmah biti pusten kuci, jasno je da je ovaj poziv u Hag jedna velika farsa i prica koja moze da prodje kod njih priglupih, a nikako ne u srpskom narodu...

Davor

22.07.2019 12:02

Verujem da ce dokazi koje su pribavili Rusi biti dovoljni da Haradinaj zauvek ostane u Hagu.

srdjan

22.07.2019 12:06

Informacije o zločinima OVK nad Srbima prispele u sigurne ruke kod Vučića.

asc

22.07.2019 12:11

Srbija mora da bude zasticena svakako

Deki

22.07.2019 12:32

Топла добродошлица новом амбасадору!

Iki

22.07.2019 12:33

Браћа,увек ту када је најтеже!

Olja

22.07.2019 13:04

Zapad je to dobro smislio i dao Haradinaju krila odavno, sada hoće da naprave od njega ratnog heroja, ali mislim da će im Rusi pomrsiti konce... i to jako...

eva

22.07.2019 13:07

Putin je neko ko ce uvek stajati uz srpski narod i truditi se da ga zastiti.

Goran

22.07.2019 13:58

Nema ništa bez bratske ruke. Svaki dokaz je važan da bi se zlikovac uhapsio i odgovarao za zlodela.