Priština se sprema da zauzme sever, u svemu im pomaže Rada Trajković! Njeno svedočenje je priprema za UDAR na Srbe! (FOTO)

Ekipa Alo! | vesti 2019-04-18 21:16:19 2019-04-18 21:16:19

Predsednik pokazao akt prištinskog tužilaštva

Youtube Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče da je priča o ujedinjenju severne i južne Mitrovice još jedan od pokušaja Albanaca da uđu na sever pokrajine i zagospodare severom Kosova, u čemu im pomaže i Rada Trajković svojim svedočenjem o ubistvu Olivera Ivanovića.

Pročitajte još:

On je, upitan da li očekuje da se ideja o ujedinjenju Mitrovice, koju zastupaju Albanci, predstavi na konferenciji u Berlinu, odgovorio da sve što su Albanci radili od ubistva Olivera Ivanovića predstavlja „skaradno i zločinačko foliranje o tome ko su počinioci zločina, u želji da izbace one Srbe koji bi mogli da im se suprotstave na severu“. Uz konstataciju da su neki govorili da Marka Ðurića treba ubiti i uputili toliko uvreda na njegov račun tvrdeći da je izmislio nešto u vezi sa Radom Trajković, a u vezi sa namerama Prištine da zaposedne sever, Vučić je pokazao akt prištinskog tužilaštva u kojem se ona pominje kao svedok.

 

- U ovom aktu o produženju pritvora Nedeljku Spasojeviću i Marku Rošiću na trećoj strani u obrazloženju stoji da je svedok Rada Trajković izjavila da je imala neprekidne kontakte sa Oliverom Ivanovićem i da je on bio stalno praćen i prisluškivan od strane države Srbije - preneo je Vučić i dodao da se iz toga vidi kakve je laži iznela ta žena.

Dalje je pročitao da u tom aktu stoji da su iza prisluškivanja i praćenja stajali Milan Radoičić i njegovi ljudi koji su došli iz Srbije, te da je izjavila da je Oliver Ivanović znao da će biti ubijen, da je molio predsednika i institucije Srbije da ga zaštite, ali da mu niko nije pružao podršku.

- Na osnovu ovog svedočenja Rade Trajković, Nedeljko i Marko su i dalje u pritvoru - podvukao je Vučić i istakao da je u dva navrata Oliveru Ivanoviću nudio dve vrste obezbeđenja, ali da je Ivanović dva puta odbijao, te da su za to svedoci članovi Ivanovićeve porodice.

Preporučujemo još:

- Kakvi su to lažovi. Optužili su svoju državu i drže kao taoce sve ostale zarad svoje političke agende. Govorili su da nisu davali izjave, da nisu svedoci, a jesu. Ili laže Rada Trajković, ili tužilac, a ne bih isključio ni da oboje to ne čine. Tužilac je morao da se na nekoga pozove, pa se pozvao na čuvenog svedoka, koja je sve o praćenju znala iz svojih stanova na Savskom vencu - naglasio je Vučić.

Vučić Srbima: Hvala vam što volite Srbiju i KiM u Srbiji

Vučić se juče zahvalio grupi Srba sa KiM, koja je prošlog petka pešice krenula kako bi prisustvovala skupu 19. aprila u Beogradu i pružila mu podršku, na tom poduhvatu, ali pre svega, kako je rekao, na tome što vole Srbiju i KiM u Srbiji. „Hvala, ne zbog mene ili bilo koga drugog, već na ljubavi prema KiM i svojoj otadžbini“, poručio je Vučić nakon sastanka sa članovima te grupe u zgradi Predsedništva. „Neki su dobijali infuziju, imaju žuljeve, malo ko je nepovređen, ali su izdržali težak i naporan put sa severa KiM do Beograda da bi pružili podršku miru, stabilnosti, ali i očuvanju naše otadžbine i očuvanju svojih domova i sopstvenom opstanku na KiM“, podvukao je on i dodao: „Moja ogromna zahvalnost vama. Hvala što volite Srbiju i, pre svega, KiM u Srbiji“, rekao je Vučić. On je Srbe primio u Predsedništvu, do kojeg su oni došli sa transparentom koji su nosili tokom celog puta: „Srbi sa KiM za Srbiju i Vučića“.

 

Expand player
Pogledajte više