Priča da su nastavnici otpušteni iz škole u Ćupriji, a ustvari je istina 10 PUTA GORA!

Tanjug/M.I. | vesti 2018-11-05 13:53:07 2018-11-05 13:53:07

Svojevremeno je DS rukovodila tom školom i "novac isisavala sa računa škole".

Alo!/ Rajko Ristić

Direktor Visoke medicinske škole strukovnih studija Ćuprija Hristos Aleksopulos izjavio je danas da funkcioner DS Balša Božović iznosi laži u vezi rada te ustanove i ističe da nijedan nastavnik nije otpušten iz škole, već da su pojedinim zaposlenima istekli ugovori na određeno vreme, te da je u toku konkurs za predavače.

"Laži koje funkcioner DS, Balša Božović, poslednjih dana iznosi u javnost, pokušavajući da naruši ugled našoj visokoškolskoj ustanovi, još jednom dokazuju višemesečni politički pritisak opozicije na menadžment naše ustanove, u vreme trajanja konkursa za izbor profesora Visoke medicinske škole u Ćupriji" izjavio je Aleksopulos.

Navodi da nijedan nastavnik nije otpušten iz škole, već da su pojedinim zaposlenima istekli ugovori na određeno vreme, te da je u toku konkurs za predavače.

Pročitajte još:

 

"Zabrinjava međutim činjenica što se Balša Božović, koji je očigledno navikao na ponižavanje i zastrašivanje političkih neistomišljenika drznuo da, baš u vreme trajanja konkursa, raznim lažima na društvenim mrežama utiče na menadžmnet škole i članove Komisije koji će o izboru budućih nastavnika uskoro odlučivati" naglasio je direktor škole.

Kaže da Aleksandar Martinović, Vladimir Orlić i Darko Laketić, a čija, navodi, imena opozicija danima zloupotrebljava u medijima, nikada u toj školi nisu bili u radnom odnosu, već su, pošto imaju izbore u zvanja u drugim visokoškolskim ustanovama, angažovani u toj ustanovi ugovorima o dopunskom radu, što im zakon i omogućava.

"Ističem da njihovo angažovanje, nema nikakve veze sa predmetima koje su držali nastavnici kojima su ugovori istekli" dodaje Aleksopulos.

Državnim organima smo kao ustanova podneli odgovarajuće tužbe za iznošenje laži pojedinaca, a obratićemo se i Evropskom parlamentu zbog mešanja visokog funkcionera DS, Balše Božovića u rad naše visokoškolske ustanove i grubog narušavanja autonomije i akademskog integriteta škole i akademske zajednice, ukazao je on.

Podseća da je svojevremeno, DS rukovodila tom školom, i "da je novac isisavala sa računa škole, što je ustanovu odvelo u deficit, a da je tek po našoj prijavi, jedan od predhodnih direktora pravosnažno osuđen za traženje i primanje mita".

Ocenio je i da to što je visokim funkcionerima DS sada očigledno ponestalo para, pa su se prisetili Visoke medicinske škole u Ćupriji koja je danas ponos, ne samo Pomoravlja već i cele Srbije, zaposlene i brojne studente škole ne zanima.

"Zato i nećemo dopustiti da zastrašivanjem, političkim pritiscima i lažima bezkrupuloznih ''intelektualnih'' hohštaplera pojedinci i njihove opozicione partije koje Srbiji nisu donele ništa dobro, ostvare taj cil. Zato im poručujemo da mi nismo lak plen i da u svojim nečasnim i prljavim radnjama prema Visokoj medicinskoj školi u Ćupriji, ni ovoga puta neće uspeti" naglasio je Aleksopulos.

Poslanik DS Balša Božović je u Skupštini Srbije, ranije, tvrdio da su funkcioeri SNS zapošljavani u Visokoj medicinskoj školi u Ćupriji, a da je istovremeno sa tim novim ugovorima u toj školi bez posla ostalo osam žena.

Zato je DS od ministra prosvete zatražila da smeni direktora Visoke medicinske škole strukovnih studija u Ćupriji i da vrati na posao zaposlene kojima je, kako kažu, na nezakonit način prestao radni odnos.

Expand player
Pogledajte više