Pretnje smrću premijerki Brnabić i predsedniku Vučiću su napad na državu i društveni poredak!

Alo.rs | vesti 2018-10-17 21:39:46 2018-10-17 21:39:46

Srđan Nogo, poslanik Dveri, koje u su Đilasovom Savezu za Srbiju skandaloznom izjavom da premijerka Srbije Ana Brnabić i predsednik Aleksandar Vučić treba da budu obešeni na Terazijama šokirao je celu Srbiju!

Tanjug/Rade Prelić 11.6.2018

PROČITAJTE JOŠ:

 

Ovim povodom reagovao je potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Marko Đurić koji je istakao da očekuje hitne reakcije nadležnih!

"Očekujem od nadležnih organa da hitno reaguju na otvorene pretnje smrću predsedniku Aleksandru Vučiću i premijerki Ani Brnabić, jer pozivi na nasilje sa kojima je bez ikakvog ustezanja i ograde u javnost izašao narodni poslanik Dveri Srđan Nogo jesu nesumnjiv napad na državu i društveni poredak", navodi se u saopštenju.

"Posle poziva na silovanje premijerke upućenih iz Saveza za Srbiju, od kojeg se niko iz tog bloka do danas nije izvinio predsednici vlade i javnosti, sa iste adrese stigao je otvoreni poziv na prevrat i pogubljenje demokratski izabranih predstavnika vlasti, na šta bi, za početak, morao da reaguje parlament čiji je Nogo član", navodi Đurić.

On je istakao da je opozicija u Srbiji olako počela da preti silovanjima i vešanjima, ohrabrena činjenicom da nivo demokratije i ličnih sloboda nikada nije bio veći nego od trenutka kada je na vlast u ovoj zemlji došla Srpska napredna stranka, ali tako nešto je nedopustivo u bilo kojoj demokratskoj državi.

Đurić navodi da je stepen nekulture i agresivnosti koji gotovo svakodnevno pokazuju predstavnici Saveza za Srbiju je prešao sve granice tolerancije jedne umerene i demokratske vlasti, i u interesu građana i države konačno se mora povući crta između slobode govora i divljaštva.

"Građani Srbije moraju da odlučnom reakcijom države budu ospokojeni i uvereni da bahati nasilnici iz Saveza za silovanje i linč nikada neće biti u prilici i da relizuju svoje pretnje", zaključio je Đurić.

 

 

Expand player
Pogledajte više