Aleksandar Vučić
Tanjug/Dimitrije Goll
Aleksandar Vučić

Tanjug/Dimitrije Goll

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić konstatovao je danas, na međunarodnoj vežbi u oblasti reagovanja u vanrednim situacijama, da je Srbija mogla u toj oblasti da nauči mnogo od prijatelja iz Rusije, učesnika vežbe i zamolio zamenika ruskog ministra za vanredne situacije Aleksandra Ćuprijana da prenese njegove pozdrave predsedniku Rusije Vladimiru Putinu.

Aleksandar Vučić

Tanjug/Dimitrije Goll

 

"Prenesite moje najiskrenije pozdrave Putinu i kažite mu da smo mi ispunili ono što smo nas dvojica u dva poslednja navrata razgovrali", poručio je Vučić.

Poželeo je predstavnicima Rusije koji su učestvovali u vežbi "Srbija 2019" da se u Srbiji osećaju kao kod svoje kuće i da su uvek dobrošli u našoj zemlji.

Aleksandar Vučić

Tanjug/Dimitrije Goll

 

"Verujem da ćemo i sa novim zadacima koje odredimo pokazati da je naše prijateljstvo i naše bratstvo još bliže i čvršće", naglasio je on.

Predsednik Srbije je podsetio da su ruske spasilačke jedinice tokom poplava u Srbiji rizikovale živote svojih članova u Obrenovcu koji su borili za svaki život i da je od tada stvorena "ta vrsta bratstva naših spasilačkih jedinica".

PROČITAJTE JOŠ:

 

Takođe, saradnja je važna i globalno, a to je pokazala Rusija koja nam je pomagala kada god smo imali elementarne nepogode, naglasio je Vučić.