Ana Brnabić
Printscreen
Ana Brnabić

Printscreen

Ana Brnabić, Foto: Printscreen

Ana Brnabić je u Jutarnjem programu televizije Pink govorila o porukama koje su se juče čule nakon sastanka predsednika Vučića sa predsednikom Odbora za spoljne poslove Predstavničkog doma Kongresa SAD Eliotom Engelom.

Premijerka Srbije komentarisala je i aktuelnu situaciju na Kosovu kada je reč o snabdevenosti namirnicama u opštinama na severu pokrajine, kao i rezultate rada Vlade u protekle dve godine.

Pročitajte još:

 

- Izuzetno važna poseta koja je mene iznenadila. Mislim da je to Vučiću bio izuzetno težak sastanak jer imate čoveka koji zastupa interese Prištine. Ja sam njega videla i na prijemu kod američkog ambasadora, pričali smo malo o otome kakav je sastanak bio. Ono što je pozitivno da je sastanak bio iskren i da iako mi imamo različite stavove, taj susret pokazuje koliko je ljudima važno da razogvaraju sa Aleksandrom Vučićem jer u njemu vide rešenje za taj problem. Dobro je da je gospodin Engel bio u Srbiji jer samo razgovorom možemo da dođemo do dugoročne normalizacije - rekla je premijerka.

Onda je nastavila da komentariše trenutnu situaciju na Kosovu i njene razgovore sa Eliotom Engelom.

Aleksandar Vučić

Tanjug/Dimitrije Goll

 

- Jedino što oni rade u poslenjih nekoliko meseci je provociranje. On ne misli da je bilo kakvo rešenje na pomolu, pa čak ni nastavka dijaloga. Nažalost, ispostavlja se da je tačno ono što je rekao predsednik, a to je da nismo ni blizu nastavku dijaloga. Ne znam koliko je poznato da je Bedžet Pacoli objavio na tviteru da Albanija i Kosovo sada imaju zajedničke diplomatske misije, što je skandal! To je nedopustivo - rekla je Brnabićeva.

- Naša destinacija je EU, a da je ovo pitanje bezbednosti Evropske unije, naš dijalog mora da bude pod njenim okriljem. Kako sada stvari stoje i kakva je postavka Srbije, ti ljudi znaju sve o Srbiji, jako dobro su upoznati, zna sve o našim reformama, bivši premijer Španije je skoro posetio Srbiju, Kristin Lagard je žena koja je bila u Srbiji i koja poznje dešavanja u našoj zemlji. To sve je sigurno povoljno za nas, ali ne znam koliko ti lični odnosi pomažu u diplomatiji - rekla je premijerka Srbije.

Ana Brnabić

Printscreen

Ana Brnabić, Foto: Printscreen

Govoreći o rezultatima Vlade, premijerka je pomenula da joj je funkcija predsednice Vlade Srbije velika čast i prilika da da sve od sebe za dobro svoje zemlje.

- Zadovoljna sam sa prve dve godine rada Vlade. Svaki dan je bila neka borba. Zadovoljna sam što smo uspeli da sačuvamo makroekonomsku stabilnost i finansijsku stabilnost. Nama je bilo važno da na tim zdravim osnovama koje nam je ostavila Vlada Aleksandra Vučića nastavimo da radimo u interesu naše zemlje - rekla je ona.

- Prvi ikada završen Klinički centar u Nišu, uskoro počinje i rekonstrukcija Kliničkog centra u Novom Sadu. Svuda smo radili, u oblasti zdravstva. Radili smo i u obrazovanju. Napravili smo ozbiljne iskorake. Vlada se suočila sa nezaposlenošću od preko 50 posto, mi smo se uhvatili u koštac sa svim tim problemima - kaže Brnabićeva.

Aleksandar Vučić

Tanjug/Dimitrije Goll