Aleksandar Vučić i Ana Brnabić
Tanjug
Aleksandar Vučić i Ana Brnabić

Tanjug

Aleksandar Vučić i Ana Brnabić, Foto: Tanjug

Premijerka Srbije Ana Brnabić je dobrodošla u Srpsku naprednu stranku, rekao je juče predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić.

On je tako prokomentarisao medijske najave da bi predsednica Vlade Srbije mogla da se učlani u SNS 21. oktobra, kada će naprednjaci obeležiti 11 godina od osnivanja stranke.

Iza zatvorenih vrata okupio svoje saradnike - Njegova odluka grmi Srbijom!

AUTOR: Blic/D.S. DATUM I VREME: 01.10.2019. 19:20 - 01.10.2019. 19:30 Francuska i Nemačka odlučile su da se aktivnije uključe u rešavanje kosovskog problema Emanuel Makron, Aleksandar Vučić, Foto: Predsedništvo Srbije Francuski predsednik Emanuel Makron će se lično odmah nakon kosovskih izbora uključiti aktivno u rešavanje kosovskog pitanja, a on je to tokom susreta u Njujorku poručio i srpskom šefu diplomatije Ivici Dačiću.

Nedavno je Vučić rekao i da bi bio radostan da se to desi, ali i da ne odlučuje on, već da o tome odlučuje premijerka. Juče je prokomentarisao moguće pojačanje: "Dobrodošla je u SNS".

Na najavu da bi premijerka mogla ubuduće da bude i deo stranke, juče je reagovala i ministarka infrastrukture i funkcionerka SNS Zorana Mihajlović, ocenom da bi, ako pristupi toj stranci, bila veliko pojačanje.

- Ako je tačna informacija da će Ana postati član SNS, mislim da je to odlično, da konačno SNS dobije takvo pojačanje - rekla je Mihajlovićeva i dodala:

- Svi koji žele da pomognu da se Srbija razvija i da učinimo sve što možemo, dobrodošli su.

Aleksandar Vučić i Ana Brnabić

Tanjug

Aleksandar Vučić i Ana Brnabić, Foto: Tanjug

Ranije je objavljeno da je Brnabićeva spremna da uzme člansku kartu SNS, a kada su se ti navodi pojavili, premijerka je rekla da se nada da je naprednjaci prihvataju kao svoj deo, da voli i poštuje ovu stranku.

- SNS je stranka koja se nije plašila da se menja, da uči, daje ljudima šansu iako nisu njeni članovi, dok god to ima smisla za napredak Srbije. SNS je i mene podržao i dao mi poverenje kada mnogi drugi ne bi. Danas mogu da kažem da volim i poštujem ovu stranku i da se nadam da će me prihvatiti kao svoj deo - kazala je Brnabićeva.

Pročitajte još:

Nedavno je izjavila da je njeno "učlanjenje u SNS samo pitanje formalnosti".

Brnabićeva je u avgustu 2016. izabrana za ministarku državne uprave i lokalne samouprave, kao nestranačka ličnost, a u junu 2017. predsednik Srbije Aleksandar Vučić predložio ju je za mandatara nove Vlade. Brnabić je na toj poziciji od 29. juna 2017. godine. Prva je žena na funkciji predsednika Vlade Srbije u istoriji. Vučić je o njoj, kada ju je najavljivao kao mandatarku Vlade, rekao "da u njenoj biografiji nema mrlje, da je to žena koja ima izvanrednu energiju i koja je mnogo učinila za sve nas, te da se veoma raduje zajedničkom radu".

BONUS VIDEO: Pitali smo Aleksandra Vučića kada će biti uveden VOJNI ROK i šta piše u u ličnoj poruci od Putina