Premijer je učinio nešto što niko nije smeo!

D. Z. | vesti 2016-08-13 23:41:07 2016-08-13 23:41:07

Član glavnog odbora SPS-a Boris Milićević ocenio je da je izborom Ane Brnabić za ministarku državne uprave i lokalne samouprave premijer Aleksandar Vučić „učinio nešto za šta niko pre njega nije imao hrtabrosti”.

Rajko Ristić

„Vučić je ovim potezom promenio pravila igre na srpskoj političkoj sceni kad je u pitanju odnos prema LGBT zajednici”, navodi Milićević.

U izjavi za javnost član glavnog odbora SPS-a navodi da je ovo imenovanje uzburkalo domaću javnost od, kako navodi, „argumenata opozicije da njena seksualnost nije bitna, preko toga da je Vučić govorio o njenoj seksualnosti, umesto o njoj samoj, do toga da izbor lezbejke za članicu Vlade Srbije neće doneti nikakve promene za LGBT zajednicu”.

Kao dokaz da ovaj potez ipak donosi promene Milićević navodi primer predsednika Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palme.

Ana Brnabić: To što sam gej nije deo mog CV-ja!

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić kaže da su prioriteti u njenom resoru poznati i dobro postavljeni, a da je njen glavni zadatak da ih realizuje. Ona je prokomentarisala da se nada da ljudi neće obraćati pažnju na to što je gej i da će se baviti onim što ona radi. Ona je precizirala da će u fokusu u narednom periodu biti i Zakon o finansiranju lokalne samouprave, koji je u resoru Ministarstva finansija. „Puno je sada reformskih aktivnosti koje zahtevaju koordinaciju između različitih resora. Ja imam koordinaciju sa predstavnicima Ministarstva finansija, imaćemo sastanke i videćemo kuda to ide”, rekla je Brnabić. „Svaka čast prethodnoj ministarki i mislim da je postavila sistem, što je užasno naporan posao, i nadam se da sam ja osoba koja će to i da implementira”, rekla je ona.E. A.

 

Expand player
Pogledajte više