ŠOLAKOVA FIRMA KAŽNJENA U SLOVENIJI! Prekršili nekoliko zakona, probili sve rokove! SKANDAL!

Agencija za očuvanje konkurencije je zbog prekasno naglašene koncentaracije, koja se odnosi na izvođenje televizijskih programa Sport klub, kompaniji United Media medijskoj grani grupe United Group čiji je vlasnik Dragan Šolak, izrekla globu od 3,7 miliona evra.

Dragan Šolak
Dragan Šolak, Foto: printskrin

* Prekršili zakon o konkurenciji

* Trebalo sve da prijave mesec dana nakon potpisivanja ugovora, a uradili to posle godinu

* Skandal!  

U United group u međuvremenu još čekaju na odluku suda u pogledu odluke Agencije za očuvanje konkurencije koji je naložio prodaju tih programa.

JOVANOVIĆU, PREKINI DA OBMANJUJEŠ GRAĐANE! Marjanoviću dosta svega, više ne može da sluša laži!

Agencija je pored 3,7 milionske kazne kompaniji United Media sa sedištem na Kipru izrekla globu tj kazni od 6.500 evra odnosno 6.500 evra dvema pravnim osobama, je danas na svojim internet stanama objavila Agencija za očuvanje konkurencije.istibution, Agencija je prekršajni potupak protiv United merdia grupe vodila zbog kasnog oglašavanja koncentracije, koja je nastala sa zaključenjem ugovora, s kojim je preduzeće tada imenovano Adria media, dobilo 100 postotni udeo u kompaniji United Media Distibution tada IKO Balkan, koji je vlasnik prava za emitovanje programa Sport Klub.

OPOZICIJA PALA NIKAD NIŽE Ne mogu da oproste Makronu što ga srpski narod voli, pa diraju u najsvetije! Pala uvreda kakvu javnost ne pamti (FOTO)

Stranka je bila dužna da to objavi najkasnije 30 dana od zaključenja ugovora, a to je učinila posle skoro godinu dana zakašnjenja.

Za prekršaj prekazno označenja koncentracije je za pravnu osobu visina kazne propisana u iznosiu 10 porocenata od godišnjeg prometa u koncentraciji preduzeća učesnika zajedno sa drugim preduzećima u istoimenoj grupi u prethodnoj poslovnoj godini.

NATAŠA VUČKOVIĆ ODVALILA ŠAMAR ĐILASU! Ti nemaš politiku, BOJKOT NIJE POLITIKA!

 

Agencija je uvažavala vreme kašnjenja, oblik krivice, ponašanje pravne osobe i druge okolnosti u skladu sa zakonom. Pravne osobe kojima je agencija izrekla kaznu, su inače protiv odluke o prekršaju i kazni najavile ulaganje zahteva za sudsku zaštitu o kojima će odlučivati ljubljanski okružni sud, zato ova odluka još nije pravosnažna.

BONUS VIDEO:

Septembra prošle godine Agencija je izdala odluku s kojom je ustanovila da vlasništvo programa koje je Unite Media kupila od kompanije S:C.IKO Poland, u suprotnosti s pravilima konkurencije i zato je zabranila. Grupi United Group je naredila da mora da proda 13 sportskih programa iz šeme Sport klub.

NASTAVLJA SE NAPAD NA SINIŠU MALOG! Sada se oglasila se i rektorka Beogradskog univerziteta! Ovo je njena poruka svima!

Unite Group koja je u vlasništvu britanskog finasijske kompanije BC Partners i velikog investicionog fonda KKR, je na upravni sud uložila žalbu. Vrhovni sud je oktobra prošle godine odlučio da united group može do pravosnažnosti odluke Agencije za očuvanje konkurenicje obavljati dužnost emitovanja sportskih programa.

 

PRIZOR KOJI NIJEDNA KAMERA NIJE ZABELEŽILA Dragica je na GROBLJU stajala pored Vučića i Makrona. Svojim očima videla je NEVEROVATNU stvar!

United Grupa sa sedištem u Amsterdamu je vodeći ponuđač medijskih i telekomunikacionih uslouga u jugoističnoj Evropi ima više od 4.400 zaposlenih a usluge se obezbeđuju u 1,8 muiliona odmaćinstava U sloveniji je takođe vklasnica trećeg najvećeg telekomunikacionog operatera telemach.

 

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi