Aleksandar Vučić
Alo.rs
Aleksandar Vučić

Alo.rs

Aleksandar Vučić, Foto: Alo.rs

Do udesa je došlo tako što je Dea imala sudar sa drugim automobilom, a kada je izašla da bi se sa vozačem dogovorila šta da rade, na nju je naleteo autobus i gotovo joj otkinuo ruku.

Pročitajte još:

Sve je duboko potresla vest o nesreći koju je doživela jedna od omiljenih voditeljki, a i predsednik Aleksandar Vučić poželeo joj je brz oporavak. Vučić je poručio Deinoj porodici i njenom partneru Mladenu Mijatoviću da "budu jaki".

Dea Đurđević

Printscreen

Dea Đurđević, Foto: Printscreen

Predsednik je brigu za novinarku pokazao prilikom skupa na kojem učestvuju čelnici 91 lokalne samouprave uključene u projekat "Norveška za vas - Srbija", na kojem se obratio i poslao poruku da se kroz takve projekte uči kako se transparentno i odgovorno obavlja posao u lokalnim samoupravama.

Kako je rekao, važno je što je na današnjem skupu veliki broj predsednika opština, ne samo projekta i novca koji će biti izdvojen za njih u iznosu od 4 200 000 evra, već i zbog toga što će kroz projekte naučiti kako se transparentno i odgovorno obavlja posao u lokalnim samoupravama.

 

"Vole naši predsednici opština kad dobiju novac sa strane a posebno nenamenske pare od vlade pa da troše kako hoće, ali nama je važno da dobijaju preko vas i UNOPS-a da znamo kako se troši", rekao je Vučić.

On je kao primer naveo da postoji veliki broj vrednih žena, koje imaju svoje radionice i koje su spremne da rade i po 12 sati, ali da neko mora da pomogne da ti njihovi prizvodi izađu na tržište i da se te žene dodatno zaposle.

Pročitajte i ovo:

Skupom se obeležava dugogodišnje uspešno partnerstvo Norveške i Srbije i predstavljaju primeri relevantnih projekata sprovedenih uz podršku norveških donacija, kao i tekućih projekata i programa koji se u našoj zemlji realizuju uz pomoć Norveške.