Aleksandar Vučić
Tanjug/Dragan Kujundžić

 

Aleksandar Vučić

Tanjug/Dragan Kujundžić

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

* Vučića prisluškivali 15 godina

* Sve je rađeno po nalogu Borisa Tadića

* Označili Vesića i Đukanovića kao ekstremisti! 

To je juče obelodanio ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović, koji je izneo šokantne podatke da je Vučić, u prethodnim decenijama, “na merama” bio u tri navrata.

Najpre je u kontinuitetu prisluškivan od 1995. do 2000, a zatim u periodu od 2000. do 2003. i posebno od 2007. do 2012, kada je to, kako je objasio Stefanović, rađeno na perfidan način:

- Prisluškivan je indirektno, putem komunikacije sa osobama koje su bile “saslušane”, poput Gorana Vesića i Vladimira Đukanovića, koji su bili označeni kao ekstremisti i na osnovu toga nadzirani – otkrio je Stefanović.

On je naveo da je izabrano 10-12 ljudi, preko kojih je Vučić bio praćen, ali da ne može da otkriva njihov identitet zbog zaštite privatnosti. Oni su, pojasnio je, bili prisluškivani i primenjivane su mere nadzora njihove elektronske komunikacije, naročito da bi se pratila komunikacija sa Vučićem.

Boris Tadić

Alo!/Ognjen Radošević

Boris Tadić, Foto: Alo!/Ognjen Radošević

Stefanović je istakao da nikada, posle godina prisluškivanja i praćenja komunikacije Aleksandra Vučića, ni protiv jednog lica nije pokrenut nijedan postupak, niti podnesena krivična prijava, što, objašnjava ministar, govori o tome da je praćen samo zato što je politički protivnik.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Zamenik gradonačelnika Beograda i član Predsedništva SNS Goran Vesić potvrdio je da je tačno da ga je vlast bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića koristila kao osobu preko koje su prisluškivali Vučića, u vreme dok je predsednik Vučić bio opozicija. Vesić je u pisanoj izjavi naveo da je i on sam za Tadićevu vlast bio jedan od glavnih neprijatelja, čime se, kaže, danas ponosi, jer je to prema njegovim rečima, najpogubnija vlast u novijoj istoriji Srbije:

Goran Vesić

Tanjug/Dragan Kujundžić

Goran Vesić, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- U prljavoj raboti učestvovalo je mnogo ljudi, od kojih neki danas nisu živi, ali nalogodavac cele operacije je još u politici. To je Boris Tadić. A to je bilo vreme kada su u ime Tadića srpskom politikom harali Vuk Jeremić i Dragan Đilas.

Vesić je rekao i da nikada nije bio obavešten od BIA da je bio prisluškivan, kada je proces prestao, iako im je to, kaže bila obaveza po zakonu.

BONUS VIDEO: