Aleksandar Vučić
Tanjug
Aleksandar Vučić

Tanjug

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug

Predsednik Vučić je rekao da građani treba da se spreme za to da za Uskrs i Vaskrs neće biti porodičnih okupljanja. On je, u izjavi TV Prva, rekao da je nešto slično poručila nemačka kancelarka Angela Merkel svojim građanima.

Vučić će, prema Tanjugovim informacijama, u Novom Pazaru obići Opštu bolnicu, kojoj će uručiti 10 kliničkih, statičnih respiratora i tri mobilna respiratora.

On je odlučio da poseti Novi Pazar nakon što je obavešten da je situacija u tom gradu sa širenjem Covid-19 "alarmantna".

Respiratori koje će uručiti Opštoj bolnici, ukupno 13, ojačaće zdravstveni sistem Novog Pazara i omogućiti Opštoj bolnici da se nosi sa trenutnim stanjem obolelih od korona virusa i da spremno dočeka eventualni rast zaraženih, kako oni ne bi morali da budu upućivani u udaljene kliničke centre, navodi Tanjug.

Zaključno sa petkom, u Novom Pazaru je registrovano 12 osoba zaraženih korona virusom, ali su testirani i svi kontakti zaraženih osoba, a rezultati se čekaju.

Nadležni iz Opšte bolnice Novi Pazar pozvali su sve građane da se striktno pridržavaju mera Vlade Srbije i preporuka nadležnih institucija i da bez preke potrebe ne izlaze iz svojih domova.

Predsednik je istakao da želi da bude sa svojim narodom, ne samo kada otvara fabrike, autoputeve, kada može da "nešto radosno usklikne", već i kada je najteže, kada ljudi umiru.

"Mislim da smo uspostavili dobar sistem i da se dobro borimo“, kazao je on.