Aleksandar Vučić Milomir Marić
printscreen
Aleksandar Vučić Milomir Marić

printscreen

Foto: printscreen

Predsednik Vučić je govorio o razgranatoj mreži stranih špijuna u našoj zemlji što je posledica nezavisne politike koju Srbija vodi.

- Srbija je nezavisna i suverena zemlja. Ovo ima mnogo obaveštajaca koji pripadaju svim svetskim silama. Veoma je važno da znamo da je ovde strahovito razgranata mreža agenata iz regionalnih zemalja - rekao je Vučić.

Marić ga je u tom trenutku upitao:

- Prisluškuju li vas?!

Ćirilica

screenshoot/TV Happy

Ćirilica, Foto: screenshoot/TV Happy

Predsednik je tada otkrio šta nikada ne izgovara u telefon.

- To svi rade, nije tajna. To im je posao. Zato telefon koristite za gluposti, neformalna i tehnička pitanja. Ozbiljne i strateške stvari ne govorite telefonom. Tehničke stvari sigurno slušaju - rekao je Vučić.

Ćirilica

screenshoot/TV Happy

Ćirilica, Foto: screenshoot/TV Happy

Marić ga je potom upitao da li sumnja da na osnovu razgovora mogu da naprave njegov psihloški profila kao što je CIA pravila profile mnogih svetskih lidera.

- Neko bi morao da bude mnogo pametan da bi napravio psihološki, analitički profil. Time se bave mnogo ozbiljnije službe, regionalne još uvek nisu u stanju da to rade - zaključio je Vučić i dodao da su njegovi telefonski razgovori vrlo šturi tako da ne mogu da posluže kao izvor informacija bilo kom stranom faktoru iako sigurno mnogi pokušavaju da dođu do što većeg broja podataka.