Predsednik Vučić se vanredno obratio naciji!

Alo.rs | vesti 2019-09-24 15:42:46 2019-09-24 15:42:46

Poseban deo razgovora

printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Njujorku u sedištu Ujedinjenih nacija sa generalnim sekretarom svetske organizacije Antoniom Guterešom i nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Poseban deo razgovora bio je posvećen rešenju kosovskog pitanja, a predsednik je otkrio šta nas čeka u budućnosti.

Predsednik zakukao kancelarki! Pre toga se začulo: "Aleksandre, ne brini"!

AUTOR: Tanjug/ Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 24.09.2019. 15:22 - 24.09.2019. 15:28 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti posle sastanka sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel. Aleksandar Vučić, Angela Merkel, Foto: Tanjug Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Njujorku sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, koja je u svojoj gustoj agendi, za dan i po boravka u Njujorku, inicirala susret sa srpskim predsednikom.

- Ideja kancelarke Merkel i predsednik Makrona je da se razgovori brzo nastave. Uskoro će biti organizovan jedan regionalni skup, a potom će početi intenzivni dijalog i razgovori između Beograda i Prištine. Pokušaćemo da pronađemo kompromisno rešenje, a nema nikakve sumnje da i Evropa to želi - rekao je Vučić.

Predsednik se prethodno susreo sa Guterešom.

Šef srpske države doneo istorijsku odluku! Danas će je saopštiti Angeli Merkel!

AUTOR: Alo.rs/ Informer/ M. I. DATUM I VREME: 24.09.2019. 10:10 - 24.09.2019. 10:17 Komentarišući ovaj susret Merkelove i Vučića, premijerka Ana Brnabić istakla je da oni imaju iskren i otvoren odnos.

- Hvala što podržavate mir i stabilnost. Mi ćemo uvek biti posvećeni podršci Vašem radu -  preneo je Vučić Guterešu, kako je zabeležio na svom Instagram profilu "Budućnostsrbije" uz fotografije njihovog susreta.

Glavna tema njihovih razgovora bilo je Kosovo i Metohija, gde UN imaju svoju misiju o čijem radu i situaciji Gutereš redovno izveštava Savet bezbednosti UN, uprkos pokušajima da se ta praksa ukine, ili svede na minimum.

Vučić se tri puta poljubio sa Micotakisom!

AUTOR: Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 24.09.2019. 08:31 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je juče popodne u Njujork, gde učestvuje na 74. zasedanju Generalne skupštine UN.

Gitereš se inače zalaže da Unmik ostane na Kosovu sve dok je na snazi Rezolucija 1244, i takođe podržava dijalog Beograda i Prištine.

Sastanak sa Guterešom je prvi u nizu sastanaka koje će u okviru 74. zasedanja Generalne skupštine UN imati predsednik Srbije.

Pročitajte i:

 

BONUS VIDEO: Vučić se brecnuo na konferenciji za novinare

 

 

Expand player
Pogledajte više