Aleksandar Vučić
Printscreen

 

Izložba

Alo.rs

Izložba "Više ništa nije daleko", Foto: Alo.rs

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje otvaranju izložbe "Srbija 2019 - godina infrastrukture: Ništa više nije daleko" u Palati Srbija, a za početak svečanosti sve je spremno. Otkrivamo kako izgleda tura i šta će sve moći da se vidi.

18.20 Predsednik Vučić o RTB Bor

- Bili smo na izmaku snaga, da nam nije bilo kineskih prijatelja, ne bismo uspeli. Sve se drastično promenilo. Hvala im.

- Međutim, udarili smo temelje stabilnoj i jakoj Srbiji kakva je danas. Četiri godine za redom imamo suficit u budžetu - rekao je Vučić.

Kako kaže, 2012. sa niškog aerodroma poletelo je 500 ljudi, a danas 400 hiljada ljudi.

- Sutra je prvi let Lađevci-Beč, prvi avion koji će Raški okrug da spoji sa Bečom - rekao je Vučić.

18.12. Predsednik Srbije se obraća u Palati Srbija

- Ponosan sam na to što smo uradili. Pozivam sve ljude da dođu i vide, čestitam vašem Ministarstvu. Neka ljudi dođu da vide šta smo sve to napravili i šta planiramo u budućnusti.

- Mislio sam da ću zaplakati od sreće, jer sam i sam u tom velikom poslu učestvovao. Ništa se neće samo otvoriti, neko mora da prikupi novac. Nije urađeno ovoliko u Srbiji bar 40 godina. Terali smo ljude da razumeju naše reforme. Penzioneri su najbolje razumeli težinu problema sa kojima se naša država suočavala 2012. godine, kaže predsednik Vučić i dodaje:

Aleksandar Vučić

Printscreen

Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

- Četvrtu godinu imamo suficit u budžetu, to se nikada nije dogodilo, ako pogledate promet, ako pogledate kilometre, videćete drastičan napredak, kaže Aleksandar Vučić.

Aleksandar Vučić

Printscreen

Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

17.47 Predsednik Vučić krenuo u obilazak izložbe "Više ništa nije daleko"

16:35 - Posle vozova prezentovana je naša avio kompanija Er Srbija, u kojoj su na panou koji se savija kao unutrašnjost aviona predstavljena tri srpska aerodroma. Na kraju ove sale je video bim na kome su u pokretu leđa pilota i kopilota, pa imate osećaj kao da ste u letilici. Tom osećaju pomažu i red sedišta.

16:31 - Sledeća je sala Železnica, u njoj je maketa novog švajcarca na šinama Srbije, Štedlera. Ovu salu krasi i improvizovani otvoreni vagon sa sedištima i video bimovima koji stvaraju osećaj kao da putujete.

16:24 - Na kraju tunela otvara nam se Koridor 10. U delu izložbe na kom je on predstavljen prikazan je most Vrla, to je najviši most u zemlji, zaštitni znak Koridora 10. Najviša tačka mosta je na 62 metra, a svake večeri ovaj most svetli u bojama srpske zastave. Tunel Manajle je inače najduži tunel u Srbiji, ukupne dužine 1.808 metara. Na koridoru 10 od drugih znamenitosti nalaze se Momin kamen, galerija i tunel Bancarevo, Suva planina. Iz sale koridor 10 ulazi se u salu Miloš Veliki, posvećenu novoizgrađenom autoputu. U njoj se mogu pogledati spisi iz Miloševog doba, a izložena je i njegova dolama.

16:21 - Tura kroz izložbu "Ništa više nije daleko" počinje ulazom u tunel Manajle.

Na multimedijalnoj izložbi prikazani su ostvareni rezultati i novi projekti u oblasti infrastrukture, građevinarstva i saobraćaja.

 

Komentari (1)

Slavica

16.12.2019 21:39

Predsednik je vratio autoritet Srbiji!