Predsednik Vučić poručio iz Kragujevca: Amerikanci stoje iza svake odluke Prištine, ali Srbija će sačuvati mir!

Alo.rs - K.B. | vesti 2018-12-07 13:46:03 2018-12-07 13:46:03

Po završetku svečanog otvaranja fabrike predsednik Vučić se obratio novinarima

Tanjug/ Dimitrije Goll 7.12.2018

 

 

 

Po završetku svečanog otvaranja predsednik Vučić se obratio novinarima. On je prokementarisao odluku Madagaskara da povuče priznanje Kosova.

 

- Razgovaro sam jutros sa ministrom spoljnih poslova Madagaskara, zahvalio sam se, to govori da Srbija može da se bori za svoje interese - izjavio je predsednik Vučić i na pitanje novinara o bezbednosti u zemlji dodao:

- Srbija je jedna od najbezbednijih zemlja u Evropi. Po broju ubistava najlošija godina za nas bila je 2001. sa 215 ubistava, u 2009. bilo je 142, tokom 2017. 72, a ove godine, do sada 103. Realno je do kraja godine očekivati do 110-112 ubistava. Trudićemo se da proteramo i pohapsimo sve one koji unose nemir.

 

Na pitane o novim provokacijama Prištine, Vučić je rekao:

- Mi ćemo da nastavimo da se borimo za interes našeg naroda. Imao sam dobar razgovor sa Jensom Stoltenbergom, ruskim, kineskim partnerima. Nisam srećam zbog izjave američkog ambasadora na Kosovu. To kao što je Haradinaj rekao da će ih Amerikanci zaštiti, to je jasno. Nisam tek tako govorio da im je Amerika i mama i tata i tetka i strina. Ništa novo - izjavio je predsednik Srbije.

 

On je prokomentarisao i Izjavu Haradinaja da će ih SAD zaštititi ako srpska vojska uđe na Kosovo.

- U pravu je Haradinaj. Šta god da se desi, Amerikanci će biti na njihovoj strani i kranje je vreme da se mi sa tim pomirimo i to razumemo. Priznali su nezavisnost Kosova i to je kraj priče za njih. Oni su mnogo jaki, mi smo mali, u ćošak saterani, onoliko malo koliko nas je moramo da se sačuvamo i zaštitimo. Naše je da sačuvamo mir, narod i nacionali interes - rekao je Aleksandar Vučić.

PROČITAJTE JOŠ:

 

- Ništa zdravije nismo mogli da dobijemo u našoj Šumadiji. Plate nisu male, naravno da bismo želeli da budu veće, ali su znatno više od proseka u Srbiji i to će ostaviti mlade da žive i rade ovde. Kad sam dolazio osmehivao sam se kada sam video lica mladih punih života i elana koji ovde vide budućnost za sebe i svoju decu. Hvala Bratislave na tome i vama i porodici. Živite za ovakve dane, sve što radite radite za ovakve dane - izjavio je predsednik Vučić.

 

- Hoću da se zahvalim ljudima iz Vlade Srbije, Elektroprivrede, Puteva srbije, Srbija gasa koji su dorpineli da se ovo završi. Srbije je u infrastrukturne radove uložila 10 miliona evra i nama nije problem sa novcem imamo suficit. I dalje ćemo da smanjujemo nezaposlenost. Hoću da se zahvalim vama nemački partneri. Gde nemačke kompanije dođu tu je uspeh zagarantovan - izjavio je, između ostalog predsednik Vučić. 

- Uskoro će do Kragujevca biti završen atuoput, razmišljamo da dovedemo prugu. Ja hoću da tamvaje koji izadju iz kragujevačke fabrike prvo kupi Beograd i ja sam to zamolio gradonačenika Beograda jer su to naši tramvaji. Biće ove više fabrika, šinskih vozila, tramvaja - rekao je Vučić.

 

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić rekla je da je danas veliki prelep dan i za Kragujevac i Srbiju.

- Danas vidimo rezultate pre svega hrabrih reformi koje je vodio Aleksandar Vučić i njegov tim. Imamo rast od 4,5 odsto i nezaposlenost od samo 11,3 odsto, javni dug 54 odsto koji opada. I ova investicija je reuzultat tih reformi - izjavila je Brnabićeva i zahvalila se Simensu što je bio uz Srbiju kada nam je bilo najteže.

 

Industrijski kompleks MIND Park, čija izgradnja je počela u aprilu u Lužnicama kod Kragujevca u prisustvu Vučića, osmišljen je kao grad u malom sa svim sadržajima koji su neophodni za svakodnevan život.

Pored toga što će MIND Park biti industrijski kompleks, on će se utopiti u prirodni ambijent, a posebna pažnja je posvećena zaštiti životne sredine.

 

Izvođač radova je Tehnogradnja iz Kruševca. Na površini od 10 hektara nalaziće se upravna zgrada, dečije obdanište i polikliničko - dijagnostički centar sa najsavremenijom opremom.

U zgradi inženjeringa radiće veliki broj inženjera iz različitih oblast, a ne samo za potrebe industrije šinskih vozila.

U okviru kompleksa nalaziće se i sportski tereni i multifunkcionalna hala, kao i aerodromska pista.

 

Investitor za projekat MIND Park je kompanija "Mind Real Estate" koja je deo Milanović Indrustries Gruop - Mind Group, koja je u vlasništvu Bratislava Milanovića.

Expand player
Pogledajte više