Aleksandar Vučić, Vojna vežba, Vojska Srbije
Tanjug/Dimitrije Goll
Aleksandar Vučić, Ana Brnabić

Tanjug/Rade Prelić

Aleksandar Vučić, Ana Brnabić, Foto: Tanjug/Rade Prelić

Pročitajte još:

 

14:15 Akcija kod Sremske Mitrovice

U okolini Sremske Mitrovice tenkovski bataljon izvršio je marš pravcem kasarna "Boško Pavlkovljević Pinki" Sremska Mitrovica - objekat "Manđelos" - selo Manđelos - selo Šuljam, u cilju stvaranja uslova za uvođenje u borbu. Ukupno je angažovano 30 borbenih sredstava i oko 100 vojnika.

Cilj prikaza je da se pokaže osposobljenost tenkovskog bataljona za realizaciju marša u uslovima ravničarskog predela i spremnost da odgovori na eventualne izazove, rizike i pretnje po bezbednost Srbije. Tokom izvođenja vežbe prikazani su postupci posada tenkova pri nailasku neprijateljske avijacije, pri nailasku na kontaminirano zemljište i mine, ukazivanje pomoći ranjenima, prelazak preko mosta i postupci tokom marša.

13:45 - Vežba na Zvorničkom jezeru

Na Zvorničkom jezeru angažovano je ukupno 20 borbenih sredstava i oko 100 pripadnika Specijalne brigade i Rečne flotile koji su izveli diverzantski napad na elemente borbenog rasporeda neprijatelja.

Na početku vežbe tri tima na šest čamaca GDQ-120 prišla su Zvorničkim jezerom mestu izvršenja napada i dejstvom iz ličnog naoružanja i sredstava vatrene podrške uništile uočene vatrene tačake.

Prikazana je vrhunska taktička osposobljenost, vatrena osposobljenost i efikasnost i efekta dejstva izviđačko-diverzantskih grupa. Uspešna dejstva pokazala su spremnost Vojske Srbije da brzo i odlučno reaguje na sve pokušaje ugrožavanja teritorije, ljudi i imovine. To je ujedno i potvrda spremnosti snaga za brzo reagovanje na širok dijapazon mogućih pretnji, kojima su danas stvarno ili potencijalno izložene sve države sveta.

Specijalci Vojske Srbije prikazali su "Međi" ubacivanje izviđačke grupe padobranskim desantom, prikupljanje obaveštajnih podataka o neprijatelju pomoću "Malog Miloša", kao i blokadu terorista desantiranjem padobranaca i uz pomoć borbenih vozila policije M-86.

Čete za protivteroristička dejstva efektno su izvršile zadatak uništenja terorističke baze, dejstvujući iz snajpera i mitraljeza sa vozila "hamer", paralelno ubacujući drugi tim iz vazduha tehnikom brzog spuštanja iz helihoptera. Atraktivan je bio i deo njihovog prikaza hvatanje terorista koji su pokušali beg.

13:15 - Vojne akcije na poligonu "Međa"

Na poligonu "Međa" kod Leskovca oko 600 pripadnika Specijalne brigade, Trećeg bataljona Vojne policije i RViPVO prikazuju, uz angažovanje 74 borbena vozila, osposobljenost jedinica u rešavanju taktičkih i vatrenih zadataka u dejstvu protiv terorističkih grupa.

Taktička vežba po temi "Ojačani bataljon vojne policije u protivterorističkoj operaciji" ima više celina, a najznačajnije su specijalni desant, klasični desant, napad timova na terorističku bazu, napad timova na teroriste koji se izvlače i napad timova na vozilo i bekstvo terorista u samom vozilu.

Vežba je veoma dinamična i ovo je samo deo prikaza osposobljenosti pripadnika Specijalne brigade i Kopnene vojske u realizaciji namenskih zadataka.

13:00 Vežba na Velikom Jastrepcu

Na vežbi na Velikom Jastrepcu učestvuju pripadnici 246. bataljona ABHO iz Kruševca. Oni prikazuju angažovanje pripadnika jedinice na zadacima protivnuklearne, hemijske i biološke odbrane, zatim osmatranje i izviđanje pravaca i rejona borbenih dejstava, obradi prikupljenih podataka i dekontaminaciji kontaminiranih jedinica.

Na Velikom Jastrepcu angažovano je 26 borbenih sredstava i 120 vojnika koji prikazuju formiranje stanice za dekontaminaciju ljudstva i sredstava ratne tehnike, kao i rad osmatračnice u momentu i nakon nuklearne eksplozije.

 

12:35 Predsednik Srbije obratio se javnosti

Posle vežbe predsednik Vučić ocenio je prikaz veoma uspelim i rekao da to pokazuje svu sposobnost Vojske Srbije.

- Osam Migova, orlovi, helikopteri, sistem PASARS, nova NORA, vozilo Lazar 3, samo su deo naoružanja koje je dejstvovalo u podršci jedinicama u napadu i to je prava slika našeg naoružanja. To je motiv da i dalje brinemo da Vojska Srbije raste i razvija se, u interesu mira i bezbednosti Srbije - rekao je Vučić.

Predsednik Srbije osvrnuo se i na planove koji će biti realizovani u budućnosti.

- Krajem 2019. godine videćete šta nam sve stiže u sastav vojske. Videli ste osam MIG-ova, posedujemo ih deset, imaćemo ih ukupno 14, a nekada ni pet nismo mogli da dignemo na nebo. Nije ovo oružje da bismo napali nekoga, nego je tu za preventivni uticaj, vojnici moraju da budu spremni i da znaju kako treba da nas odbrane. Svaka čast svim vojnicima i onima koji su na svojim svakodnevnim zadacima i ne mogu da učestvuju na ovim vežbama. Želim da zahvalim svim vojnicima, svima im čestitam na današnjim demonstracijama - rekao je predsednik.

12:30 Kraj vojne vežbe

Komandant Druge brigade, brigadni general Željko Kuzmanović tražio je potvrdu od predsednika Srbije za završetak vojne vežbe i time je vojna vežba na Privremenom poligonu Pešter zvanično završena.

12:15 Tenkovi, haubice, oklopna vozila, lanser raketa, kao i MIG-ovi i helikopteri ispunili su vojni poligon

Na Pešteru su angažovani tenkovi M84, borbena vozila pešadije M80, samohodne haubice 122 mm "Gvozdika", borbeno oklopno vozilo POLO M83 i BRDM-2, višecevni lanser raketa "Oganj", radar "Žirafa", a od sredstava koja će uskoro biti uvedena u naoružanje Vojske Srbije, sistem "PASARS" i haubica 155mm B52 "Nora".

Iz sastava Ratnog vazduhoplovstva na vežbi učestvuju MIG-29, "ORAO J-22", helikopteri "Gama", MI-8, sistem "KUB" i radar AN TPS-70.

12:00 Vežba "Borbena grupa na maršu sa prelaskom u napad"

Na privremenom poligonu "Pešter" počela je vežba "Borbena grupa na maršu sa prelaskom u napad" koju izvodi Druga brigada Kopnene vojske, u sadejstvu sa Četvrtom brigadom Kopnene vojske i jedinicama Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane.

Na vežbi je angažovano oko 2.000 vojnika i više od 100 borbenih sredstava.

Na vežbi se demonstrira dejstvo lovačke avijacije, lovačko-bombarderske avijacije, artiljerijskih sredstava i tenkova M-84, uz korišćenje borbenih sredstava koja će uskoro biti uvedena u naoružanje Vojske Srbije.

11:50 Počela vežba na Pešteru

Prisutne je pozdravio komandant Druge brigade brigadni general Željko Kuzmanović, koji je izvršio geografsku, topografsku i taktičku orijenatciju i ukazao na osnovne detalje vežbe.

Izdat je signal za početak vežbe na Privremenom poligonu Pešter.

11:30 Državni vrh stigao na Pešter

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je na Pešter gde će prisustvovati vežbi. Vežbi prisustvuje i član predsedništva BiH Milorad Dodik, premijer Republike Srpske Željka Cvijanović, kao i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ministar odbrane Aleksandar Vulin, kao i mnoge druge zvanice i pripadnici Vojske Srbije.

Aleksandar Vučić, Vojna vežba, Vojska Srbije

Tanjug/Dimitrije Goll

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

11:15 Vojna policija izvodi vežbu na poligonu Orešac

Na poligonu Orešac više od 150 pripadnika Petog bataljona vojne policije demonstriralo je vežbu koja je za cilj imala borbu protiv grupe terorista.

Komandat Vladimir Petrić kaže da se realizuje vežba sa bojevim gađanjem - bataljon u blokadi, uništenje terorističke grupe.

Na vežbi po temi "Bataljon Vojne policije u blokadi, okruženju i uništenju terorističke grupe" upotrebljene su jedinice na borbenim vozilima Vojne policije M-86 sa kojih nišandžije dejstvuju iz mitraljeza M-86. Dejstvovali su snajperski parovi, strelci sa automatskim puškama 5,56 mm M-21, automatima Helker i Koh 9 mm MP5, pištoljima CZ-99 9 mm.

"LAZAR" novi član stalnog sastava Vojske Srbije

Novi član aktivne postavke Vojske Srbije je i Lazar 3 oklopno vozilo, točkaš, formulе pogona 8dž8 za različitе aplikacijе i misijе.

Njegove karakteristike su impresivne, a javnost je danas imala priliku da ovo oklopno vozilo vidi i na delu u okviru izvedene vežbe na Pasuljanskim livadama.

10:45 Počela vežba u Borovcu

Počela je vežba na vojnom kompleksu "Borovac" kod Bujanovca koju izvode pripadnici Četvrte brigade Kopnene vojske i Centra za obuku jedinica za multinacionalne operacije. Na vežbi je angažovano oko 1.000 vojnika i 100 borbenih sredstava. Nosilac vežbe je Četvrta brigada, a komandant je brigadni general Slobodan Stopa.

Cilj vežbe je da prikaže obučenost snaga za reagovanje u izvođenju taktičkih radnji i postupaka u toku izvođenja operacije u različitim zemljišnim i vremenskim uslovima, danju i noću. Težište je na prikazu obučenosti snaga za komandovanje u radu na donošenju odluke, pripremi za organizovanje operacije i komandovanju jedinicama u operaciji.

10:30 Aleksandar Vučić i njegova delegacija uputili su se ka Pešteru

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio se ka Privremenom poligonu Pešter gde će pristutvovati izvođenju naredne vežbe, a nakon njenog završetka obratiće je javnosti gde će izneti nove impresije i planove koji će se naći pred Vojskom Srbije.

 

10:20 Predsednik Srbije izuzetno zadovoljan prvom izvedenom vežbom

- Danas imamo osam migova 29 koji su danas leteli od ukupno deset koliko ih imamo, a imamo i novih 13 tenkova, koje će građani videti. A na Pešteru ćemo videti i dodatnih 25 tenkova. Sem dve rakete koje su dale otkaz, sve ostale rakete su pogodile cilj. Nora je odlično gađala, kao i helikopteri. Maljutke su pogađale nikad bolje. Ovde je dosta hladno i vetrovito, ali svi su ispunili svoje zadatke odlično i pored teških uslova. Prvi put smo videli kako Lazar 3 deluje, on više nije u rezervnom sastavu, nego je aktivni član postave. Neophodno je da svi pripadnici imaju i rezervnu opremu, jer ja znam kako su se oni namučili ovih dana i kad su morali svakog dana da peru svoju uniformu kako bi imali šta da obuku sutradan, ali radićemo na tome. Stanje se poboljšalo mnogo nego što je bilo ranije - rekao je Vučić.

Najavio je i da su naručene prve bespilotne letilice iz Kine, koje će se koristiti za izviđanje, a javnosti će biti demonstrirane u 2019. godini, kao i da će se srpski inženjeri na njima učiti da stvorimo takve primerke i sami. Predsednik se osvrnuo i na odnos srpske vojske i vojske u drugim državama.

- Rumunija osim što ima mnogo veću vojsku od nas, u regionu niko ne može da se poredi sa našom vojskom. Grčka ima brojnu vojsku i to je van nekih upoređivanja, ali sve ostale države, pogotovo iz bivše Jugoslavije, nema priče da ima neko bolji od nas. Najviše vojnika imamo iz južnih delova Srbije, jer su ti ljudi nekako više okrenuti vojsci, imamo takođe i veliki broj Srba iz Krajine koji su članovi naše vojske. Naša je namera da kroz povećanje plata i izgradnju stanova pomognemo i da ti ljudi osete boljitak, kako u vojsci, tako i u policiji i u BII. Niko njih ne pita kada će morati da rade, u koje doba dana ili noći. Mnogo sam srećan što su svi videli kako je drhtala zemlja dok su nadletali MIG-ovi, što se sve treslo kad smo bacali bombe od 250 kilograma, svaka im čast. Ovo je ozbiljna i sve ozbiljnija vojska i najvažnije je da se vojnici osećaju dobro - rekao je predsednik.

10:15 Aleksandar Vučić se obratio vojnicima na Pasuljanskim livadama

- Želim da vam se zahvalim na dobro obavljenom poslu. Mnogo hvala na svemu, a sve što vam nedostaje od opreme, mi ćemo da obezbedimo do sledeće godine, a povećaćemo i platu. Videćemo i da rešavamo stambene probleme, a pomoći ćemo i onima koji su već uzeli stambene kredite, nekim jednokratnim pomoćima. Gledao sam sve vreme i nikoga nisam video, maksirani ste bili dobro i brzo ste sve odradili, nisam uspeo nikoga da primetim, svaka vam čast. Osam migova je letelo, to je neverovatno, ali stići će i novi helikopteri, polako to ide, ali biće. Tužan sam jedino kad vidim da nemate rezervni par čizama i uniformi, ali i to ćemo videti da promenimo - rekao je predsednik vojnicima.

Vučić će najpre prisustvovati prikazu na Pasuljanskim livadama, a potom u 11.30 izvođenju vežbe na Privremenom poligonu Pešter, "posle čega su planirane izjave za medije, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

10.00 - Izviđački organi demonstriraju neutralisanje neprijatelja

Nakon vežbe, predsednik Vučić obišao je teren gde deluje izviđačka patrola i neutrališe neprijatelja. Od zarobljenih se prikupljaju obaveštajni podaci.

 

09.45 - Završena vežba na Pasuljanskim livadama

Po završetku vežbe predsednik Vučić i gosti razgledaju prikaz dejstava izviđačkih organa u različitim uslovima i obilaze taktičko-tehnički zbor, na kome su izložena zaštitna oprema, naoružanje i optoelektronskih sredstava.

Od balističke opreme tu su komplet balističke opreme "0" serije čiji je proizvođač JUMKO Vranje. Od naoružanja izloženi su pištolj 9mm GLOCK 17, puška automatska 5,56mm G36C, puška automatska 5,56mm HK 416, puška automatska 5,56mm SCAR L ckuc, puška automatska 5,56mm SCAR L std i puškomitraljez 5,56mm FN MINIMI.

Komentari (168)

Sanja

10.11.2018 08:40

Ponosni na spremnost nase vojske.

Tijana

10.11.2018 08:41

Sto godina pobede je znak istrajnosti Srba i ocuvanje svega sto nam je sveto.

Mile

10.11.2018 08:44

Srbija ce ovaj istorisjski dan obeleziti kako dolikuje sili pobednici!

Jelena

10.11.2018 08:44

Predsednik i treba da bude na celu svoje vojske. Srbija je ponovo na stabilnim nogama i jaka vojska nam je samo sigurnost da nas niko nece poljuljati na putu stabilnosti i prosperiteta.

Maja

10.11.2018 08:45

Jos jedna prilika da nasa vojska pokaze svoju snagu.

Mirela

10.11.2018 08:45

Jaka i modena vojska je olicenje stabilne drzave koju svi cene i postuju...

Mašnica

10.11.2018 08:47

Svet ce biti upoznat sa kakvom silom raspolaze Srbija.

Stanko

10.11.2018 08:47

Nadam se da ce na predstojecoj vezbi sve nase sluzbe se pookazati u pravom svetlu, pokazati koliko su spremne da pokazu gradjanima svoju snagu, da mogu da se oslone i veruju u nasu vojsku i njenu borbenu moc.

mara

10.11.2018 08:51

Srbija ima cime da se pohvali.

Laki

10.11.2018 08:54

Sjajna prilika da nasa vojska pokaze sta zna....

Peki

10.11.2018 09:00

Prilika da se stavi do znanja svima koji zele da naruse mir i stabilnost nase zemlje da nju ima ko da brani.

srecko

10.11.2018 09:00

Svi koji imaju pretenzija videce danas da Srbija ima tehnickih mogucnosti da uzvrati svakoj potencijalnoj pretnji. Srca nam naravno nikada nije manjkalo.

Aca

10.11.2018 09:05

Vojska Srbije dokazuje da je najveca vojna sila u regionu,a mozda i sire.

Nina

10.11.2018 09:07

Jako je važno imati stabilnu i čvrstu vojsku...

Zika

10.11.2018 09:07

Bice to spetakl za celu Srbiju.

MiIan Markovic

10.11.2018 09:10

Srbija ima veoma moćnu vojsku. Veliki doprinos našeg predsednika.

Milan

10.11.2018 09:11

Cinjenica je da je Srbija dovoljno mocna da zastiti svoje gradjane.

Nataša

10.11.2018 09:18

Vrhovni komandat ulaze u svoju vojsku,

JOVA

10.11.2018 09:18

Vojska Srbije predstavlja bezbednosni faktor u regionu, na koji sve usijane glave moraju da računaju. Da su demokrate još malo ostale na vlasti, danas ne bi ni imali vojsku.

Dante

10.11.2018 09:43

Srbija je uvek pobedjivala i mi smo ponosni na to.

miso

10.11.2018 09:46

Vežbom "Vek pobednika 1918-2018", najvećom u poslednjih nekoliko godina. Srbija će pokazati koliko je naša vojska uvežbana i spremna da brani svoju zemlju.Oko 8.000 vojnika, pripadnika svih rodova srpskih oružanih snaga, svoju uvežbanost će demonstrirati građanima na više lokacija.

Mare

10.11.2018 09:46

Odlicno sve.Samo nije trebao rts da snima dok je zuti bujke tu.Snimanje treba da bude kao spot,vernije,vise koristiti kamere sa vozila,iz vozila...vidi se da je snimanje radjeno tek da se odradi.

Rada

10.11.2018 09:48

Vojska Srbije je naša snaga i naš ponos.

Milenko

10.11.2018 09:49

Hvala današnjoj vlasti sto misli na svoj narod kako na našu prošlost tako i na našu budućnost.

Nevena

10.11.2018 09:49

Vojsci se vraca zasluzeni ugled i postovanje.

Laki

10.11.2018 09:49

Srbija ima veoma snaznu vojsku. Veliki doprinos našeg predsednika.

sasa

10.11.2018 09:50

Vojska Srbije će današnjom vežbom pokazati koliko je naša zemlja sposobna i jaka da brani svoje granice, nezavisnost i integritet.

Stojan

10.11.2018 09:53

Aleksandar Vucic svojim prisustvom na Pasuljanskim livadama je uvelicao vojnu vezbu i zazelo pripadnicima vojske da budu uspesni, zadovoljniji svojim zivotima.da ce drzava ucini sve sto mozemo mi da uradimo mi cemo se potruditi da vam to omogucimo.

Mirko

10.11.2018 09:53

Vojska Srbije deluje uvezbano i spremno da odoli svim neprijateljskim akcijama, to danasnja vezba i pokazuje.

AleksMache

10.11.2018 09:58

Zasluženo vraćanje na velika vrata i naklon našoj vojsci! Sila smo velika!

Maja

10.11.2018 10:20

Vojska Srbije svakim danom sve više i više raste i razvija se,nama treba jaka vojska ali politika naše države je mir i stabilnost na Balkanu i toga se trebamo držati jer ništa nema lepše od mira.

Vuk

10.11.2018 10:22

Srpska vojska ima kompletnu opremu i naoružanje,država je uložila u sigurnost i bolju budućnost jer istorija je pokazala da uvek moramo biti spremni.

Krckey

10.11.2018 10:27

Sva podrska nasoj vojsci...bravo..svakim danom su sve spremniji i opremljeniji , a mi smo sve bezbedniji i sigurniji u njihovu zastitu...

Goran

10.11.2018 10:35

Zahvlaljujuci drzavi i ulaganju u vojsku imamo sta da pokazemo i demonstriramo.

Tozaa

10.11.2018 10:37

Mozemo mirno da spavamo.

Nevena

10.11.2018 10:39

Treba da budemo ponosni na kvalitet i snagu naše vojske.

Ana

10.11.2018 10:41

Vojska Srbije svakim danom sve vise napreduje.Vojska je stub drzave.

Olivera

10.11.2018 10:41

Možemo biti ponosni.

Goca

10.11.2018 10:43

Nasa vojska je ucek spremna za neprijateljske akcije.Mnogo smo jaki

Jovana

10.11.2018 10:43

Stogodisnjica pobede ce se obeleziti na pravi nacin. Ovo je odlicna prilika i da se vidi i oseti napredak nase vojske.

Ana

10.11.2018 10:47

Srbija je uvek imala vojsku za ponos, bravo momci!

Radovan

10.11.2018 10:51

Srbija danas ima modernu i jaku vojsku, spremnu za odbranu svoje zemlje.

Lazar

10.11.2018 10:52

Danas možemo biti ponosni na našu vojsku i vojnike, spremni su da stanu u odbrani svoje zemlje.

dr Agocen

10.11.2018 10:56

Niko u regionu ne bi mogao da parira našoj vojsci.

Mare

10.11.2018 10:57

Fina pokazna vezba u Bujanovcu.

Maja

10.11.2018 10:57

Spremonost vojske je spremnost drzave.

Olja

10.11.2018 10:59

Nasa vojska ima cime da se pohvali i da zastiti svoj narod.Pohvale za opremljenost nase vojske.

Maksim

10.11.2018 11:01

Srbija ima sposobne i vredne ljude, koje će pošteno braniti Srbiju u teškim situacijama....

Mina

10.11.2018 11:01

Ovo sto smo mi uradili, retko ko mze! Svaka cast momcima!

Lazar

10.11.2018 11:03

Srbija može biti ponosna na svoju vojsku. Država je dala sve od sebe da Vojska Srbije ponovo povrati svoj ugled da bude cenjena i poštovana, zato što više treba ulagati u vojsku.

Ana

10.11.2018 11:04

Srbija danas moze da se ponosi svojom vosjkom i sigurna u svoju bezbednosti.

Goran

10.11.2018 11:06

Ulaganje u vojsku danas je ulaganje u bezbednost sutra!

Мики

10.11.2018 11:08

Ово је доказ колико је наша војска јака и технички опремљене а то је свакако одраз јаке држава, све похвале.

Kaća

10.11.2018 11:14

Nasi slavni preci bi bili ponosni ovom vezbom koja pokazuje da se srpska vojska polako vraca na mesto koje zasluzuje ,mesto koje su nam stari srpski ratnici ostavili u amanet.

Sanja

10.11.2018 11:19

Nema sumnje u opremljenost i spremnost VS-a! Vidi se dobra uvežbanost i dobra kordinacija.

Mirko

10.11.2018 11:20

Срце ми је пуно данас када видим колико су узнапредовали наши војници, када видим да је наша војска повратила част и углед .

Srbin

10.11.2018 11:56

Danas je svaki Srbin ponosan.

Pele

10.11.2018 12:02

Srbija i Aleksandar Vučić zaista rade na tome da građani Srbije žive bolje.Srbija je na pravom putu razvoja i napretka.Srbija danas ima čime da se ponosi.

MIJAT

10.11.2018 12:07

Lepo je danas sve ovo videti.Ovi migovi 29, su ponos Vojske i cele Srbije.

Jovana

10.11.2018 12:18

Nasa vojska je samo danas pokazala delic onoga sto ona stvarno ume, spremna i pozrtvovana vojska je za ponos cele Srbije!

Nikola

10.11.2018 12:20

Ponosni smo na vas,svaka čast VS.

Nina

10.11.2018 12:45

Ovo je prelepo videti, svaka cast VS!

ostragon

10.11.2018 12:59

@Nina - Oduvek smo ponosni na nasu armiju!

lomik

10.11.2018 13:01

@Nina - I uliva sigurnost!

Lazar

10.11.2018 13:01

Impresivno ovo sve deluje.Srbija i njeni gradjani su danas veoma ponosni na svoju vojsku i vojnike.

Mate

10.11.2018 13:25

Nasa moc raste iz dana u dan! Veliko bravo za nase vojne snage vi ste ponos Srbije

Duda

10.11.2018 13:59

Da nam Vucica nije ni vojsku nebismo imali

Djiki

10.11.2018 14:14

Velikim zalaganjem našeg predsednika i politikom SNS-a, Vojska Srbije je sada jedna od najopremljenijih i najobučenijih u celom regionu...

Loka

10.11.2018 14:15

Naša vojska naš ponos

Jovana

10.11.2018 14:18

Nasi preci bi bili ponosni da mogu danas da vide kakvu vojnu formaciju imamo na cast i ugled drzave!

Bogdan

10.11.2018 14:20

Veliki dan,velika secanja,Srbija treba da bude ponosna.

Bogdan

10.11.2018 14:20

Veliki dan,velika secanja,Srbija treba da bude ponosna.

Jovana

10.11.2018 14:47

Vlast pod rukovodstvom A. Vučića je vratila čast i ugled VS, dok je prošla vlast sve strancima dala na izvolte i načisto rasturila vojsu. Srbija danas može da bude ponosna na svoje odbrambene snage njenu moć i sposobnost kao i vojnom tehnikom koju posedujemo.

007

10.11.2018 15:15

Nasa vohska je nas ponos Srbije.

Ljilja

10.11.2018 15:16

Nasa vojska je za primer mnogima.Bravooo

Mara

10.11.2018 15:19

Svako bi bio ponosan da je ovako nesto stvorio. Bravo Vucicu.

Dijego

10.11.2018 15:22

Predsednik Vučić zaista radi na tome da građani Srbije žive bolje. Srbija je na pravom putu razvoja i napretka. Srbiji su potrebni ljudi koji će nas ojačati.

Marko

10.11.2018 15:36

Ovo zaista jeste za ponos. Srbija je napredovala i pokazala koliko je spremna na sve.

Cvrle

10.11.2018 15:39

Vojska nam je danas na zavidnom nivou.

Meri

10.11.2018 15:43

Srbija se ponosi svojom vojskom.

Nina

10.11.2018 15:45

Ovo je prelepo videti, svaka cast VS! Nasa Vojska nas ponos!

Jelica

10.11.2018 15:53

Cela Srbija je veoma ponosna na nasu Vojsku. I uvek ce biti.

Meri

10.11.2018 15:56

Veliki dan gde se srpska vojska pokazala kao veoma mocna.

Lili

10.11.2018 16:04

Iskreno sam ponosna na nasu vojsku!

Julijana

10.11.2018 16:11

Kod Tadica,vojska jedva prezive,kod Vucica,vojska postade najsnaznija u regionu.Vucic ulaze u novu tehnologiju i opremu.Samo snazna vojska je pecat mira i slobode.

Jana

10.11.2018 16:14

I narod je itekako srecan sto ima takvu vojsku,a za sve je to zasluzan nas predsednik.

ivana

10.11.2018 16:14

Kod Tadica,vojska jedva prezive,kod Vucica,vojska postade najsnaznija u regionu.Vucic ulaze u novu tehnologiju i opremu.Samo snazna vojska je pecat mira i slobode.

Toma

10.11.2018 16:15

Srbija ima sada jako mocnu vojsku!!!!

NevenaK

10.11.2018 16:16

Predsednik sa ponosom moze da uziva u ovom danu. Vojska Srbije je dokazala svoju borbenost

Toma

10.11.2018 16:17

Srbija ima sada jako mocnu vojsku!!!!

Marija

10.11.2018 16:21

I narod se ponosi zajedno sa predsednikom.

Ajsa

10.11.2018 16:24

Uz ovakvu vojsku gradjani Srbije mogu mirno da spavaju

Goran

10.11.2018 16:26

Tek će da dominira sa Ruskim pvo sistemom.

Petar

10.11.2018 16:30

Godinama uništavana, ali sada modernizovana, spremna, maksimalno obučena vojska.

Vuk

10.11.2018 16:45

Vojna vezba je na nivou zadatka, ponosim se Srbijom nasom.

Captainsrki

10.11.2018 16:48

Srecna je i Srbija,i vrlo ponosna!

Jovan

10.11.2018 16:51

Danas je lepo biti Srbin i gledati srpsku vojsku.

Daliborka

10.11.2018 16:53

Ekonomskim jacanjem Srbija jaca svoju vojsku.

Gile

10.11.2018 16:56

Cela Srbija je ponosna na vojsku.

Uros

10.11.2018 17:00

Drago mi je da je nasa vojska tako napredovala od kada je Vucic predsednik.

Era

10.11.2018 17:03

Cela Srbija je ponosna na našu vojsku.

Milan

10.11.2018 17:05

Svi smo se plasili najgoreg,a to je da nam zemlja ostane bez vojske i odbrane,danas ,gledajuci vezbu i planove za buducnost vidim da smo opet vojna sila u regionu.

Nena

10.11.2018 17:12

Srbija , zahvaljujuci predsedniku Vucicu, sada ima jaku i modernu vojsku.

Dule

10.11.2018 17:21

Danas je stvarno srpska vojska demonstrilala moc, silu i snagu!

Gope

10.11.2018 17:25

Bezbednost Srbije dostize visoki nivo!!!

Nena

10.11.2018 17:28

Ponosni smo na nasu vojsku, jacu nego ikad.

Uroš

10.11.2018 17:37

Svaka čast za vojsku Srbije! Moćno, organizovano, jedinstveno deluje! Vojska Srbije je konačno pravo odličje jedne vojne sile spremne da odbrani svoju teritoriju i svoj narod!

Bojan

10.11.2018 17:46

Svi delimo srecu sa predsednikom jer nam je vojska ponovo jaka i moderna,sto smo uspeli da je otrgnemo iz ruku demokrata koji su hteli da je rasformiraju i uniste.

neda

10.11.2018 17:51

Budimo zahvalni predsedniku što je uspeo da podigne nivo vojske na najveći mogući. Svaka čast!

Matija

10.11.2018 17:54

Verujem da smo danas svi srecni jer je Srbija pokazala veliku spremnost i vojnu silu

neda

10.11.2018 17:55

Konačno možemo da budemo mirni, jer imamo ko da nas čuva.

Tamara

10.11.2018 18:05

Trebalo bi da svi budemo ponosni na nasu vojsku. Mnogo je napredovala i ne moze da se uporedi sa onom vojskom od ranije koju su prethodnici totalno unistili.

nikola

10.11.2018 18:12

Danas nam je vojska mnogo jaca nego u proteklih 10 godina, sve to zahvaljujuci Aleksandru Vucicu.

Zoka

10.11.2018 18:20

Predsednik Vucic je uspeo da vrati stari sjaj vojsci Srbije,i da je cak podigne na visi nivo..

Zora

10.11.2018 18:31

Nasa vojska je pokazala da za nju nepostoje prepreke.

Iva

10.11.2018 18:40

Bila je milina gledati ovako nešto.

Milan

10.11.2018 18:41

Srpskoj vojci je nakon mnogo godina vraćena sposobnost da brani otadžbinu, a srpskom vojniku čast i ponos

Kiza

10.11.2018 18:46

Imamo vojsku za ponos, dostojngo naslednika naših heroja iz Velikog rata.

Milan

10.11.2018 18:49

Jaka vojska znači i nezavisnija spoljna politika

Kiza

10.11.2018 18:53

Sad odlično vidimo zašto vojska uliva ogromno poverenje među narodom.

Mija

10.11.2018 18:58

Ponosni smo sto imamo jaku vojsku.Od velike je vaznosti,sto se radi na bezbednosti nase zemlje.Vojska je stub nase zemlje.

SrnaLena

10.11.2018 19:03

Vučić je taj kome možemo da zahvalimo što se polako vraća snaga VS i čast srpskog vojnika.

Jovana

10.11.2018 19:33

Nasa vojska dominira u mnogim segmentima! Predsednik Vucic je preponosan na vojsku Srbije!

Marko

10.11.2018 19:47

Imamo najopremljeniju i najspremniju vojsku u regionu, to je za ponos.

sas

10.11.2018 19:48

Proslo je vreme kada je do 2014 namerno urusavana VS

ffg

10.11.2018 19:49

VS pokazala svoju snagu koja je u naletu

Bane6

10.11.2018 19:51

Vojska Srbije je danas pokazala da je napredovala na svim frontovima. I vazduh i voda i zemlja u Republici Srbiji su bezbedni.

miso

10.11.2018 19:58

Zasenili smo čitav region! Ponosni smo na našu vojsku!

VesnaN

10.11.2018 20:09

Predsednik Vucic je najvise zasluzan za to da je danas nasa vojska najmocnija u regionu. Svi smo ponosni na to.

Malenkost

10.11.2018 20:28

Srbija treba biti ponosna na svoju vojsku koja je danas pokazala da je najmoćnija u celom regionu.

Mixi

10.11.2018 20:29

Konačno možemo biti ponosni na vojsku Srbije koja se vraća u velikom svetlu i u koju će se ulagati sve više.

Milos

10.11.2018 20:33

Da nije dosao Vucic na vlast zuti lesinari bi sve unistili a sada imamo modernu vojsku koja je s pravom najbolja u regionu.

Milos

10.11.2018 20:35

Da nije dosao Vucic na vlast zuti lesinari bi sve unistili a sada imamo modernu vojsku koja je s pravom najbolja u regionu.

eqwq

10.11.2018 20:36

Cela zemlja ponosna na VS

csa

10.11.2018 20:36

VS pokazala na tenerenu sa 8000 ljudi svoju snagu

Mixi

10.11.2018 20:44

Svi Srbi su danas ponosni na svoju vojsku i na sve što je postignuto u poslednjih nekoliko godina.

Daki

10.11.2018 20:45

Danas je vojska Srbije na vrhunskom nivou, pokazali smo da smo najbolji u regionu.

Lena

10.11.2018 20:48

Danas svi kao narod i kao država možemo biti ponosni na svoju vojsku i njene pripadnike!

Aleksandra

10.11.2018 20:55

Zahvaljujuci A.Vucicu imamo modernu i mocnu vojsku.Dok su je njegovi predhodnici rasturali,on je tehnicki mnogo ojacao.

admin

10.11.2018 20:56

Svaki srbin je ponosan i srećan kada vidi kako mu je vojska jaka.

Malena

10.11.2018 20:57

Drago mi je što Srbija ponovo ima jaku vojsku i što smo bezbedni ja svim poljima.

Wakanda

10.11.2018 20:58

Srbija ponovo dominira, najjači smo u regionu.

Mile

10.11.2018 21:10

Dok je predhodna vlast unistavala vojsku ova radi na tome da je unapredi i uvede u 21. vek

Loki

10.11.2018 21:16

Imamo najbolju vojsku u regionu

Loki

10.11.2018 21:18

Veoma sam zadovoljan našom vojskom

Miki

10.11.2018 21:47

Ma ovako nešto treba svi da budemo ponosni!

Lane

10.11.2018 22:01

Naša vojska je najjaca.

Maki

10.11.2018 22:02

Nasa vojska je za pohvalu. I mi se ponosimo njome. A ova vojna vezba ce da pokaze svetu sta imamo i koliko smo napredovali.Svaka cast

Bogdan

10.11.2018 22:19

Nasa vojska nas ponos,nas cuvar.

Ana

10.11.2018 22:27

Fenomenalan prizor nase vojske, zaista zaustavlja dah koliko su dobri i senzacionalni.

Marko

10.11.2018 22:31

Vojska Srbije zaslužuje svako poštovanje.

Milan

10.11.2018 22:31

Ponosni smo na predsednika Vučića i vojsku Srbije.

pokahontas

10.11.2018 22:55

Vojska Srbije dobija svoj pravi oblik i svoju vrednost.

Kole

10.11.2018 23:01

Ne treba ništa reći, samo ih gledati sa ponosom,svaka cast nasim vojnicima!

sasa

11.11.2018 04:22

@Kole - Jedno veliko HVALA za sve sto rade za Srbiju

Aleksandra

10.11.2018 23:32

Zahvaljujuci sadasnjoj vlasti,nasa vojska je jedna od najjacih u regionu.

dada

10.11.2018 23:45

Sjajni su,ponosi smo!

bane

11.11.2018 04:09

@dada - I treba da smo ponosni...Nasa vojska nikad jaca

sasa

11.11.2018 04:14

@dada - I treba da smo ponosni...Nasa vojska nikad jaca

sasa

11.11.2018 04:17

@dada - Ako Bog da bice jos bolji

Milica

11.11.2018 00:43

E ovo se moze nazvati paradom ponosa. Srbija je ponosna sto je cuva ovakva vojska. bezbednost gradjana je podignuta na visok nivo.

Mila

11.11.2018 00:44

Srbija je ponosna na svoju vojsku.

Miloš

11.11.2018 05:53

Naša vojska je naš ponos. Za kratko vreme su postali ogromna vojna sila u ragionu, zahvaljujući više nego odličnoj državnoj politici i našem predsedniku Aleksandru Vučiću!

Mica

11.11.2018 05:55

Naša vojska svuda dominira i još će više dominirati. Kako je sada vojna sila u regionu, tako će uskoro postati vojna sila u Evropi!

Mica

11.11.2018 06:01

Naravno da će naša vojska dominirati, kada je najbolja!

Neda

11.11.2018 06:37

Sa puno ponosa danas svi kao narod i kao drzava mozemo biti ponosni na svoju vojsku i njene pripadnike, jer su se predstavili u pravom svetlu.

Vuk

11.11.2018 07:44

Samo jaka i moderna vojska moze nam garantovati sigurnost od spoljnih faktora.

Bojan

11.11.2018 10:11

Nasa vojska je uspesna, stabilna i jaka institucija, samo sto su ljudi pre Vucica pokusavali to da promene.