IZ PREDSEDNIŠTVA JAVLJAJU Predsednik Vučić imao specijalnog gosta - Ovo je važno za našu budućnost!

Tema razgovora bilo je i poštovanje ljudskih prava nacionalnih manji

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug

* Predsednik Aleksandar Vučić se sastao sa Poverenicom za zaštitu ravnopravnosti Brankicom Janković

* Vučić i Janković razgovarali su o aktivnostima koje institucija Poverenice za zaštitu od diskriminacije sprovodi u cilju dostizanja pune ravnopravnosti svih građana

* Na sastanku je istaknuto da nacionalne manjine imaju jednak tretman u pogledu svih prava i obaveza

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas, u razgovoru sa Poverenicom za zaštitu ravnopravnosti Brankicom Janković, da je svestan izazova sa kojima se građani svakodnevno suočavaju, a Janković je zahvalila predsedniku na podršci, posebno na isticanju značaja postupanja državnih organa po preporukama mera za otklanjanje diskriminacije.

PRIKAZANA STRAHOVITA MOĆ! Vučić jednom rečenicom zastrašio sve koji su pomislili da stanu na put Srbiji!

Vučić i Janković razgovarali su o aktivnostima koje institucija Poverenice za zaštitu od diskriminacije sprovodi u cilju dostizanja pune ravnopravnosti svih građana, posebno u manjim mestima Srbije.

Predsednik Vučić ovo nije mogao da prećuti! Na pitanje novinara odgovorio žustro!

AUTOR: Alo.rs/D.S. DATUM I VREME: 08.09.2019. 11:49 - 08.09.2019.

Tema razgovora bilo je i poštovanje ljudskih prava nacionalnih manjina, a saglasili su se da Srbija u potpunosti poštuje sve međunarodne standarde, navedeno je na Instagram profilu “Budućnostsrbijeav”, uz fotografiju sa sastanka.

Aleksandar Vučić, Brankica Janković
Aleksandar Vučić, Brankica Janković, Foto: Instagram printscreen

Na sastanku je istaknuto da nacionalne manjine imaju jednak tretman u pogledu svih prava i obaveza, a na raspolaganju su im svi mehanizmi zaštite u pojedinačnim slučajevima diskriminacije.

"STOKA AROGANTNA" Predsednik Vučić ovo nije mogao da prećuti! Na pitanje novinara odgovorio žustro!

Konstavovano je da, nažalost, na Kosovu i Metohiji, žive građani koji su u neravnopravnom položaju i to u pogledu ostvarivanja osnovnih ljudskih prava, te je svaki napor koji se ulaže korak napred ka promeni njihovog položaja.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa poverenicom za zaštitu ravnopravnosti Brankicom Janković, sa kojom je razgovarao o brojnim aktivnostima koje centralna državna institucija za zaštitu od diskriminacije sprovodi u cilju dostizanja pune ravnopravnosti svih naših građana i građanki, posebno u manjim mestima Srbije. Predsednik Vučić i poverenica Janković razgovarali su i o poštovanju ljudskih prava nacionalnih manjina i saglasili se da Srbija u potpunosti poštuje sve međunarodne standarde. Nacionalne manjine imaju jednak tretman u pogledu svih prava i obaveza, a na raspolaganju su im svi mehanizmi zaštite u pojedinačnim slučajevima diskriminacije. Nažalost, na Kosovu i Metohiji žive građani koji su u neravnopravnom položaju i to u pogledu ostvarivanja osnovnih ljudskih prava, te je svaki napor koji se ulaže korak napred ka promeni njihovog položaja. Predsednik Vučić je istakao da puna zaposlenost i stabilnost radnih mesta sa jednakim šansama za sve i adekvatnim servisima podrške porodici, kao i partnerski odnos muškaraca i žena, vode ka boljem kvalitetu života svih naših građana. Predsednik je naglasio da je u potpunosti svestan izazova sa kojima se građani svakodnevno suočavaju, ali da veruje da smo svi spremni da odgovorno rešavamo probleme. Poverenica Janković je obavestila predsednika o posebno teškim slučajevima dikriminacije na tržištu rada, kao i o merama koje preduzima. Ona se zahvalila predsedniku na kontinuiranoj podršci, posebno na isticanju značaja postupanja državnih organa po preporukama mera za otklanjanje diskriminacije. „Kako bismo gradili istinski pravednije društvo, koje prihvata i razume različitosti kao svoju prednost, neophodno je pamtiti i podsećati na istorijske podatke, koji su važni za našu bolju budućnost“, naglasio je predsednik Vučić. U tom smislu, predsednik je podržao predlog poverenice da nadležnim organima Grada Beograda uputi inicijativu za dodelu imena ulicama po našim građankama, bez čijih zasluga bi naša kultura, umetnost i društvo u celini bili uskraćeni za brojna dobra u kojima danas uživamo.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

Predsednik Vučić je istakao da puna zaposlenost i stabilnost radnih mesta sa jednakim šansama za sve i adekvatnim servisima podrške porodici, kao i partnerski odnos muškaraca i žena, vode ka boljem kvalitetu života svih naših građana.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug

On je naglasio da je u potpunosti svestan izazova sa kojima se građani svakodnevno suočavaju, ali da veruje da smo svi spremni da odgovorno rešavamo probleme.

"Kako bismo gradili istinski pravednije društvo, koje prihvata i razume različitosti kao svoju prednost, neophodno je pamtiti i podsećati na istorijske podatke, koji su važni za našu bolju budućnost", naglasio je predsednik Vučić.

Predsednik je podržao predlog Poverenice da nadležnim organima Grada Beograda uputi inicijativu za dodelu imena ulicama po našim građankama, bez čijih zasluga bi naša kultura, umetnost i društvo u celini bili uskraćeni za brojna dobra u kojima danas uživamo.

KOGA ON ZAJE*AVA Niti će Dačić dati ostavku, niti se on pita po pitanju prijema Kosova u Interpol!

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug

Poverenica je obavestila predsednika o posebno teškim slučajevima dikriminacije na tržištu rada, kao i o merama koje preduzima.

MILENI IVANOVIĆ PREKIPELO! Iznervirano govorila Sarapi kako su Olivera mučili u zatvoru i ko zapravo stoji iza njegovog ubistva!

Ona se zahvalila predsedniku na kontinuiranoj podršci, posebno na isticanju značaja postupanja državnih organa po preporukama mera za otklanjanje diskriminacije.

BONUS VIDEO: Pitali smo Aleksandra Vučića kada će biti uveden VOJNI ROK i šta piše u u ličnoj poruci od Putina

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi