Aleksandar Vučić
TV Pink/Printscreen
Aleksandar Vučić

TV Pink/Printscreen

Aleksandar Vučić, Foto: TV Pink/Printscreen

U fokusu Vučićevog obraćanja su Kosovo i Metohija, evropski put Srbije i izgradnja metroa u Beogradu, ali i predstojeći sastanak sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom.

- Ovo mi je jedanaesti susret sa Makronom. Reč je o jednom od najvažnijih svetskih lidera i velikom prijatelju Srbije. Što se tiče Kosova i Metohije, Francuska želi određene rezultate i pomak u dijalogu. Francuska je podnela novi predlog pristupa EU, preko tzv. klastera. Treća važna tema biće naši ekonomski odnosi, a naša robna razmena sa Francuskom dostizala je rekordne nivoe do 2019.  i pojave korona virusa. Naravno, tema će biti izgradnja beogradskog metroa koju će izvoditi francuske firme - rekao je Vučić.

Vakcine

- Bio sam neuobičajeno odeven juče kada sam vam saopštio da će stići milion vakcina. Bio sam veoma nestrpljiv da tu dobru vest podelim sa građanima. Nisam znao da će ta baš svuda ići na televizijama - rekao je Vučić i istakao značaj vakcinacije i dobre rezultate koje je Srbija postigla u ovom procesu.

On je rekao da će Srbija dobiti i više od milion vakcina pre kraja marta.

- Dobio sam uveravanja od velikih prijatelja Srbije. Od onih koji me nikada nisu izneverili i izdali - rekao je Vučić.

Ljut na ministre

Vučić je ponovo istakao svoje nezadovoljstvo radom pojedinih ministara i direktora javnih preduzeća.

- Tražili su određeni novac koji nisu trošili, nije ulagano u dalji razvoj Srbije, a to je najvažnije za građane Srbije - kaže Vučić.

Rad

Vučić je istakao da je vakcinacija važna kako bismo nastavili da radimo.

- Moramo pokrenuti naše ekonomske aktivnosti i nastaviti sa rastom. Moramo raditi više i bolje i vikendom ako treba. Svaki dan mi dolaze sa predlogom da radimo četiri dana. Ne može! Protestujte koliko hoćete. Srbija mora više da radi i da se razvija, ako želimo da stignemo najmoćnije zemlje Evrope - rekao je Vučić.

Izbori na Kosovu

Vučić je naveo da među Albancima na Kosovu sada vlada haos.

- Moramo čuvati mir i stabilnost. Ne zato što smo slabiji ili se plašimo, već zato što mir odgovara Srbiji koja najviše napreduje. To svi vide. Moramo se suzdržati od reakcija na provokacije Albanac i hvala našem narodu na Kosovu na suzdržanosti - rekao je Vučić.

Spomenik Stefanu Nemanji

- Kada je reč o spomeniku Stefanu Nemanji, mnogima smeta sve što je srpsko i jaka Srbija. Moj greh je što smo snažili Srbiju koja je postala regionalna sila. Srbija obnavlja svoju duhovnost i državnost na neki način. Beograd je jedini kosmopolitski grad u regionu, ali mi neće oprostiti što je Beograd srpski grad i što sam to istakao - rekao je Vučić.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (2)

N.N

31.01.2021 21:18

Koji pregovori... Ja I'm kazem nisam ozenjen a oni opet I stalno, koliko Decu imas...Koji su ti Ljudi...

Antun cupak

01.02.2021 10:43

@N.N - Шта сте хтели да објасните?