Predsednik Srbije uputio TELEGRAM SAUČEŠĆA patrijarhu Irineju i Sinodu SPC povodom smrti Amfilohija

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije preminuo je jutros u 8.20 u Kliničko bolničkom centru Crne Gore

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća patrijarhu srpskom Irineju i Sinodu Srpske pravoslavne crkve povodom smrti mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

"Vaša Svetosti, preosvećene vladike, sa žaljenjem smo primili vest o smrti Visokopreosvećenog mitropolita crnogorsko-primorskog Gospodina Amfilohija. Izražavamo iskreno saučešće i molimo se da Gospod upokoji Njegovu dušu tamo gde pravedni počivaju", navodi se u telegramu predsednika Vučića.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije preminuo je jutros u 8.20 u Kliničko bolničkom centru Crne Gore. Mitropolit se lečio u KBC u Podgorici, gde je primljen 6. oktobra zbog pogoršanja stanja nastalog zbog korona virusa.

Iako je već 10 dana bio negativan na koronu, ona je izazvala obostranu difuznu upalu pluća. Njegovo zdravstveno stanje naglo se pogoršalo pre nekoliko dana, a u njegovo lečenje bio je uključen ceo lekarski tim.

Mitropolija crnogorsko-primorska saopštila je da je mitropolit Amfilohije preminuo jutros u 8.20 u Kliničko-bolničkom centru Crne Gore.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi