Aleksandar Vučić i Makron
Alo.rs
Aleksandar Vučić i Makron

Alo.rs

Aleksandar Vučić Foto: Alo.rs

On je istakao da je zamolio ministre da ponovo vrate energiju, entuzijazam i da razmišljaju šta će da ostane iza njih, a ne o izborima. 

- Mene ne zanima poređenje sa onima koji su zemlju uništili, već šta je ono što ćemo mi da ostavimo iza sebe i kako će o tome da sude pokoljenja koja dolaze - naglasio je on i dodao da je imao priliku da savetima i molbama utiče na ministre oko načina trošenja novca i rast BDP-a.

Ukazao je da je Srbija, bez Irske, prva po stopi rasta u celoj Evropi, što se, dodaje, nikada u istoriji nije ponovilo.

Predsednik je istakao i da je Vladi potrebno više jedinstva i ocenio da je odvratno kada sazna da pojedini ministri o svojim kolegama javljaju sve najgore i iznose neistine da bi sebi obezbedili bolji tretman u medijima.

- Kako misle da neko to neće saznati. Potrebno je više jedinstva, zajedničkih ciljeva, želja i snova. To je ono o čemu sam govorio - rekao je Vučić.

Tajkuni više ne upravljaju Srbijom

Vučić je izjavio da to što je na svim naslovnim stranama takozvanih nezavisnih i slobodnih medija Miroslav Mišković govori da i dalje postoji sprega između njega i medija u vlasništvu Dragana Ðilasa, i poručio da tajkuni više ne upravljaju Srbijom. Ističe da je Mišković rekao dve važne stvari, a to je da Mišković više ne bira vladu i da je ne biraju tajkuni, kao ni strani ambasadori, već narod na izborima i skupština.

Predsednik Srbije je pohvalio akciju MUP-a i BIA u kojoj je uhapšena organizovana kriminalna grupa koja se sumnjiči za više teških krivičnih dela.

Ne zamerajte „Telekomu“ što se bori

Vučić je izjavio da je za državu važno da obezbedi tržišnu utakmicu, te poručio da ne bi trebalo zamerati „Telekomu“ što se bori da opstane na tržištu, da napreduje, iako bi, kaže, voleo da je „jezik malo drugačiji“.

On je rekao da je to nastavak onoga što je ranije najavljeno - odlučna borba države protiv mafije i organizovanog kriminala.

- Odlična saradnja MUP-a i BIA dovela je do dobrih rezultata, dovela je do toga da ljudima u celoj Srbiji možemo da obezbedimo veću sigurnost - rekao je Vučić i istakao da je to bio težak, važan i ozbiljan nastavak odgovorne borbe protiv mafije i svih onih koji su, kako je rekao Vučić, mislili da su jači od države, jer su čak bili povezani i sa onima u državnom sistemu.

- Ovo je veliki udarac za mafiju i organizovani kriminal - poručio je on i pohvalio sve koji su učestvovali u toj akciji i istakao da to za njih nije bio nimalo jednostavan zadatak, jer su „na kocku“ stavili i svoju bezbednost i bezbednost svojih porodica za sigurnost građana Srbije.

U jednom trenutku radićemo čak 7 autoputeva...

Vučić je izjavio da u Srbiji do kraja godine predstoji realizacija mnogo važnih infrastrukturnih projekata, a među njima su čak sedam autoputeva i brzih saobraćajnica.

 .

Pročitajte još: