Aleksandar Vučić
printscreen
Aleksandar Vučić

printscreen

Aleksandar Vučić, Foto: printscreen

- Hvala Kinezima, našoj braći. Oni prate šta mi ovde govorimo i želim da prenesu pozdrave predsedniku Si Ðinpingu. Da mu kažu da ga čekam ovde ili krajem godine ili početkom sledeće - rekao je on za TV Pink i dodao da će ga neki "optužiti" da to radi zbog izbora.

Vučić je naveo i da je Železara naša najznačajnija fabrika, koja je "prešla" Fijat, i donosi Srbiji na stotine miliona evra prihoda godišnje.

- Nova investicija je izuzetno važna za nas - podvukao je Vučić.

Pročitajte još:

On je rekao da je uvek srećan kada ide u Železaru, ili samo prolazi pored nje, jer je to fabrika koja znači život za Srbiju.

- Hvala našem bratu i prijatelju, Si Ðinpingu što je to uradio. Da nije bilo njegovog angažmana i kompanije HBIS, nikada Železaru ne bismo pokrenuli - istakao je predsednik.

Kako je rekao, siguran je da je Srbija na veoma dobrom putu i da građani ne treba da brinu za budućnost.

- Uskoro prelazimo magičnih 500 evra prosečnu platu, za koji mesec. I, onda možemo da kažemo da smo nešto napravili - istakao je Vučić.

- I, onda ću da pustim moje kolege iz opozicije, koje su mi u skupštini govorile da će, kada plata bude 500 evra, pozvati sve da glasaju za SNS. Pa ću to da stavim u spot za izbore, da i oni pozivaju narod da glasaju za SNS - rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić

printscreen

Aleksandar Vučić, Foto: printscreen

Najavio je i da će u oktobru ići na krunisanje japanskog cara, što će biti još jedna priliak da se sretne sa japanskim premijerom Šinzom Abeom.

- Verujem da još možemo dosta da uradimo na ekonomskoj saradnji s Japanom - kazao je on i najavio dolazak komesara EU za proširenje Johanesa Hana u Beograd u četvrtak i petak.

- Biće još zvaničnika. Tek će biti dobrih vesti inovih fabrika i potpisivanja ugovora. U pitanju su dani, možda nedelja ili dve i ponovo će Banat da se raduje - najavio je Vučić nove investicije.

BONUS VIDEO: Emanuel Makron poleteo sa aerodroma i pozdravio se sa Vučićem!