Predsednik Srbije glavna zvezda velike konferencije! Vučić rame uz rame sa Pensom i Pompeom!

Alo!; Tanjug; D.K. | vesti 2020-02-25 20:27:57 2020-02-25 20:27:57

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić biće početkom marta u Vašingtonu jedan od govornika na godišnjoj konferenciji Američko-izraelskog komiteta za javne poslove (AIPAC), objavljeno je danas na Tviter nalogu tog komiteta.

screenshoot/Twitter

AIPAC je na svom zvaničnom Tviter nalogu objavio da je potvrđeno da će Vučić govoriti na godišnjoj konferenciji "AIPAC2020".

Godišnja konferencija će, kako je navedeno na zvaničnom sajtu AIPAC, biti održana od 1. do 3. marta.

Vučić će, prema ranijim informacijama Tanjuga, na tom najvećem skupu američke proizraelske zajednice, govoriti o odnosima Srbije i Izraela, ali i o izazovima globalne politike.

Predsednik Vučić na ovom skupu učestvuje kao gost, što je inače u skladu sa praksom Komiteta da na godišnju konferenciju pozove istaknute ličnosti američke i svetske politike.

Srbija je saradnjom sa istokom i zapadom uspela da očuva svoje tradicionalne prijateljske odnose, ali i razvije brojne ekonomske veze čime je postala deo velikih međunarodnih projekata, poput "Turskog toka" koji će obezbediti jeftiniju i ekološki čistu energiju.

Intenzivnim radom i zalaganjem ličnog ugleda predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Srbija je obezbedila uvažavanje na međunarodnom planu, ali i priliv stranih investicija koje imaju za cilja da obezbede nova radna mesta i bolje plaćene poslove poput 15.000 otvorenih radnih mesta u IT industriji, kao i poboljšanje životnog standarda građana Srbije.

Expand player
Pogledajte više