Predsednik se obratio građanima! Sporazum je potpisan!

Alo.rs | vesti 2019-02-25 13:54:52 2019-02-25 13:54:52

Za kasnije posle podne najavljen je razgovor Loazo sa predsednicom vlade Anom Brnabić.

Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se danas sa francuskom ministarkom za evropske poslove Emili Loazo.

Sastanak se održao u zgradi Generalnog sekretarijata Predsednika Republike na Andrićevom vencu. Kako je ranije najavljeno francuska ministarka za pitanja Evropske unije u Beograd dolazi kako bi se upoznala sa političkom situacijom i regionalnim odnosima.

Nakon zajedničkog sastanka, predsednik Vučić i ministarka Loazo obratili su se medijima:

 

Predsednik Vučić poželeo je dobrodošlicu francuskoj ministarki, dodavši da su imali priliku da otvoreno razgovaraju o svim temama.

"Razgovarali smo o ekonomskim, političkim odnosima između Srbije i Francuske, kao i o odnosima u regionu. Zahvalni smo za podršlu Srbije na evropskom putu, i hvala predsedniku Makronu koji je uvek pokazivao poštovanje prema Srbiji i dobar odnos prema našem narodu. Od velikog značaja potpisivanje današnjeg sporazuma. Srbija i Francuska moraju da rade mnogo više kako bismo to tradicionalno prijateljstvo pretvorili u efikasnu saradnju", rekao je Vučić.

Pročitajte još:

 

"Mi ćemo u Srbiji čuvati dostojanstvo i ponos naroda, nikada nećemo dozvoliti nikome da ponižava naš narod", dodao je Vučić.

Francuska ministarka za evropske poslove Emili Loazo i ministri u Vladi Srbije Jadranka Joksimović i Siniša Mali potpisali su danas, u prisustvu predsednika Aleksandra Vučića, Sporazum dve vlade o delatnosti Francuske agencije za ravoj i institucije PROPARCO u Srbiji.

Predsedniik Vučić istakao je značaj tog sporazuma i izrazio uverenje da će Srbija imati mnogo koristi i mogućnosti za uspostavlajnje još bliže sardanje sa Francuskom u narednom periodu, preko Francuske agencije za ravoj.

 

Expand player
Pogledajte više