"SRBI, DOĐITE DA PLIVATE SA AJKULAMA" Predsednik Palaua poslao neverovatnu poruku usred Beograda, tvrdi da nikome neće faliti NI DLAKA SA GLAVE!

Predsednik Palaua Tomi Remenges, koji je danas boravio u poseti Beogradu, na simpatičan način rekao je i da su građani Srbije dobrodošli u Palau, pozivajući ih da plivaju sa ajkulama.

Palau
Palau, Foto: Tanjug

- Srećan sam što sam ovde i želeo bih da prenesem poziv ne samo vladi, nego i ljudima u Srbiji da dođu u naš deo sveta, da dođu da plivaju sa ajkulama. Ajkule su vegetarijanci, neće napasti ljude u našem delu sveta. Samo u Kaliforniji se to dešava, kod nas ne... - rekao je predsednik te pacifičke zemlje.

Remenges se danas sastao sa državnim vrhom Srbije - predsednikom države, predsednicama vlade i parlamenta i šefom diplomatije.

Palau
Palau, Foto: Tanjug

Na zajedničkoj konferenciji za novinare predsednik Palaua uručio je ministru spoljnih poslova Srbije Ivici Dačiću diplomatsku notu u kojoj se navodi da ta zemlja, koja je nezavisnost Kosova priznala 2009. godine, suspenduje sve prethodne odluke ili izjave u vezi sa statusom Kosova i Metohije.

Palau ima i posebnu molbu za Srbiju.

Naime, Palau je zamolio Srbiju za podršku i zastupanje njenih interesa u Ujedinjenim nacijama.

- Palau kao pacifička zemlja ima velikih ekoloških problema, i često je na udaru raznih vremenskih nepogoda, pa im je podrška u ekologiji i u UN veova važna - kaže nam izvor iz Vlade Srbije i dodaje:

- Njima je jako važno da ih podržimo na tim poljima, a verovatno se preko nas nadaju i pomoći Rusije i Kine.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi