Aleksandar Vučić
Tanjug/Dragan Kujundžić

 

Aleksandar Vučić

Tanjug/Dragan Kujundžić

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao danas adaptiranu i renoviranu zgradu Osnovne škole "Momčilo Nastasijević" u Gornjem Milanovcu.

Predsednika Vučića je uprkos snegu i kiši sačekalo mnogo ljudi.

- Hoću samo da vam kažem da ako nastavimo vredno da radimo, imaćemo uvećane plate i penzije, iz godine u godinu, i da ćemo vraćati naše mlade iz inostranstva. Sve najbolje vam želim, vama i vašim porodicima, živelo Takovo, živeo Milanovac, živeli građani. Ja ću se ponovo vratiti ovde da proverim da li je sve urađeno kako je i planirano.

Vučić je zatim ušao u školu i poručio đacima da vredno i marljivo rade, onda se našalio na svoj račun.

Povećanje plata i penzija

Prosečna plata u Srbiji dostigla je 515 evra, a minimalna cena rada povećana je za duplo, sa 15.000 na 30.000 dinara. Penzije kontinuirano rastu, a nezaposlenost koja je smanjena za više od 50 posto, sa 700.000 na 300.000 ljudi, svedoči o ekonomskom napretku i poboljšanju životnog standarda građana Srbije.

Srbija je lider u regionu po prilivu stranih investicija i jedna od zemalja sa najvećim rastom BDP-a u Evropi. Na godišnjem nivou Srbija je dostigla čak 4 odsto rasta BDP-a.

Uloženo je 600 miliona evra u tri nova klinička centra, koja se nalaze u Beogradu, Vojvodini i Kragujevcu, zatim šest specijalnih klinika, kao i 19 opštih bolnica po Srbiji.

Država konstantno ulaže u poboljšanje obrazovnih uslova o čemu svedoči i obnovljena škola koju je predsednik obišao u Gornjem Milanovcu. U Osnovnu školu "Momčilo Nastasijević" uloženo je 2 miliona evra.

- Deca sada imaju nove podove, stolariju, obnovljene sale i bolje uslove za učenje. Sve se to radi u cilju obezbeđivanja kvalitetnog obrazovanja za decu i boljih uslova za građane Srbije, kao i motivisanja da budućnost planiraju u svojoj zemlji - rekao je predsednik Vučić.

 

Komentari (1)

Nikolija

28.02.2020 18:34

Sve sto je obecao to je i ispunio+