Dragomir Petronijević
Tanjug/Dimitrije Goll
Dragomir Petronijević

Tanjug/Dimitrije Goll

Dragomir Petronijević, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- NIN je list sa veoma dugom tradicijom u kome su pisali ljudi koji su značajni ne samo za srpsko novinarstvo već i kulturu i društvo. Nažalost, od kada vi uređujete ovu novinu ona je postala sredstvo za obračun sa predsednikom Aleksandrom Vučićem ne samo da imate sve manje čitalaca već i očigledno nemate ni kriterujum koga pozivate da piše za novinu. Tako ste u prošlom broju objavili kolumnu izvesnog Milana Savića, koji se potpisao kao bivši direktor Beograd puta. Taj čovek jeste bivši direktor Beograd puta ali ste sakrili od svojih čitalaca činjenicu da je 2005. godine hapšen zbog malverzacija u ovom preduzeću a potom i osuđen na zatvorsku kaznu. Pretpostavljam da ste to rekli čitaocima niko ne bi verovao onome što je Savić napisao.

- Moram da budem iskren i pošten vaš kolumnista Savić je ipak nešto ostavio Beograd putu. U preduzeću se nalaze tri automobila od kojih dva džipa koja je kupio kada je bio direktor (2000-2004) kako bi se vozikao kao direktor, o trošku naroda. Tada je ta tri automobila platio 133 hiljade evra! Kubikaža jednog džipa je 5.654 kubnih centimetara a drugog 4.700!? Da ne govorim o tome da troše preko 40 litara na 100 kilometara! Takve automobile niko nije želeo da kupi na aukcijama kada samo ih prodavali a potom smo ih nudili na poklon svim od policije do škola i niko nije hteo da ih uzme. A zašto bi ih neko uzeo kada samo registracija i benzin koji troše koštaju toliko da su neisplativi. Zato ću predložiti Beograd putu da te Savićeve džipove poklone Ćilibrku i NIN-u. Pa da se vi lično uverite kakvu štetočinu od kolumniste imate - rekao je Petronijević.

Dragomir Petronijević

Youtube Printscreen

Dragomir Petronijević, Foto: Youtube Printscreen

Petronijević je medijima poslao slike automobila koje je Savić kupio u Beograd putu i fakture na kojima se vidi koliko ih je plaćalo ovo preduzeće.

 

BONUS VIDEO: Ekskluzivni intervju Milorada Dodika za Alo.rs