Aleksandar Vučić
Alo.rs/ Ognjen Radošević
Aleksandar Vučić

Alo.rs/ Ognjen Radošević

Aleksandar Vučić, Foto: Alo.rs/ Ognjen Radošević

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je juče da mu je emitovanje dokumentarnog filma „Vladalac” na Televiziji N1 pokazatelj da će predstojeći izbori biti najteži za Srpsku naprednu stranku i da je „vrlo moguće da će SNS te izbore izgubiti”. On je rekao da su u okviru predizborne kampanje film „Vladalac“ napravili i finansirali Dragan Ðilas, Dragan Šolak i Miroslav Mišković, te da je njima cilj da se vrate na vlast. Njegov odgovor pak biće, kako je naveo, još veći rad za Srbiju, izgradnja novih bolnica, više plate tepenzije.

Ukratko, neće dozvoliti, kako je poručio, da „tajkunska banda s lakoćom zgazi pristojnu Srbiju“. Vučić je kazao da se u tom filmu sem mržnje ne može videti ništa, i dodao da su se trudili da njega prikažu kao radikalnog nacionalistu, a Srbiju kao zemlju u kojoj se navodno ništa dobro ne događa, u ružnom svetlu.

- Ali nisu mogli da pronađu da sam bilo šta loše uradio protiv zemlje, niti da sam ukrao bilo koji dinar. To je razlika između mene i onih koji su plaćali ovaj film - rekao je on. A za to kako je napravljen, kaže da je to „hajkačko, a ne istraživačko” novinarstvo. Vučić je tako odgovorio na pitanje novinara kako gleda na serijal iz dva dela.

Ukazao je da u tom filmu nije bilo ničeg od rezultata njegove politike, kao što je smanjenje nezaposlenosti, niti reči o platama i penzijama, kolike su bile i kolike su sad, kao i o kilometrima auto-puteva koje danas imamo. Smatra da je, ipak, od sadržaja serijala važniji cilj onih koji stoje iza njega.

- Sve što rade, rade s ogromnim novcem. Kako bi izgledalo da napravimo četiri sata filma o nekom od njih? Išli bi do EU, bili bi štrajkovi ispred UN. Ovako, to je istraživačko novinarstvo. A šta ako bi neko pokazao činjenice o novcu koji su ukrali? - primetio je Vučić.

Priznao je da mu nije bilo lako da trpi četiri sata brutalne hajke ljudi o kojima nema lepo mišljenje i koji nisu radili dobro za Srbiju, ali i da je ponosan jer vidi koliko trojici tajkuna smeta to što je uspeo da se izbori za pristojniju Srbiju. Kazao je da nije nimalo uplašen „trojicom iz tajkunskog jezgra”.

Nije ludom radovanje

Vučić je izjavio da su njegova namera i želja da na listama SNS-a bude mnogo novih ljudi, koji će uneti novu energiju, kako bi to ostala stranka koja donosi odluke ne da bi se dopadala već da bi osigurala napredak zemlje.

„Nije obećanje - ludom radovanje. Ja sam video juče liste iz Vojvodine, njihove predloge lista, i na njima su promenjena lica procentualno između 35 do 79 odsto”, kazao je on i dodao da će među poslanicima biti čak 15 mladih sa stranačke akademije SNS-a.

Petinu budžeta dajemo za zdravstvo

Obnova Klinike za infektivne i tropske bolesti je velika stvar za celu zemlju jer je ova bolnica važna za celu Srbiju, poručio je Vučić i istakao da država čak petinu budžeta izdvaja za zdravstvo.

„Najružnija i zgrada u najlošijem stanju, u kojoj smo pružali zdravstvene usluge građanima, u najtežim uslovima, konačno ide u prošlost”, podvukao je on nakon što je obišao radove na obnovi klinike. Predsednik je istakao da država izdvaja ogroman novac za zdravstvo, odnosno gotovo petinu budžeta u iznosu od 20 do 21 odsto.

Zdravstvo na prvom mestu

Čak 600 miliona evra je investirano u tri nova klinička centra, koja se nalaze u Beogradu, Vojvodini i Kragujevcu, zatim šest specijalnih klinika, kao i 19 opštih bolnica po Srbiji.

 

Komentari (7)

Vladan

20.02.2020 07:09

Ma kakvi izgubiti NEMA sanse odracemo ih

penzioner

20.02.2020 07:35

Iskreno jako bih bio presrećan da ozgubite izbore ali to je nemoguće, to glumatanje više ne prolazi, jednom si nas ispalio, više ne nasedamo!!!

sara

20.02.2020 09:24

Na mene lično ne utiče nikakav film, jer razmišljam svojom glavom i merim rezultate svakome ko je na vlast, a nisam ni član nijedne stranke!!!.

mire

20.02.2020 09:26

Koji film? Ja nemam vremena da gledam gluposti.

Zoran

20.02.2020 11:45

Gospodo. Taj takozvani tajkun sto ga vi imenujete zaposljava radnike, daje dobru platu radnicima, brine o bolesnima, pravi kuce i domove za bolesne, pravi hotele, ulaze u privredu Srbije. Grdne pare uzeste od tog tajkuna za poreze i sl. Verovatno vam smeta sto je Srbin i sto ulaze u svoju zemlju sto daje novac u humanitarne svrhe. Da je Italijan, Nemac i sl. ne bi vam smetao. Prvo proverite pa pisite. Gospodine Miskovicu samo nastavite da radite i ulazete u svoju zemlju.

mile

20.02.2020 13:26

da se spasi srpski narod

miloš

20.02.2020 14:31

Dać Bog da i nas sunce obasja, nakon odlaska ovog foliranta i prevaranta.