"PREBILI su me i OPLJAČKALI, sve me BOLI"

V. N. | vesti 2018-06-11 17:42:24 2018-06-11 17:42:24

U borbi za niže akcize na gorivo usput je izgleda potrebno i razbijati glave nedužnih građana!

Nenad Vujanović

 

Naime, Božidar M. ne samo da je zbog blokade saobraćajnica morao napustiti autobus, već je zbog komentara, koji je uputio onima koji su napravili haos, između ostalog i u Borči, dobio žestoke batine. Umesto na posao, juče je stigao do Urgentnog centra, sa zatvorenim okom, razbijenim nosom… ali i opljačkan na uglu ulica Zrenjaninski put i Ivana Milutinovića.

- Šta da vam kažem. Izmlatili su me i uzeli su mi torbicu. Sve me boli. A torbicu kad sam je dobio nazad, nedostajalo je 300 evra, dok dinare nisu dirali. Ne znam zašto. I šta ja sad da radim?! I danas-sutra ću ponovo morati autobusom da krenem na posao, a šta ako ponovo bude blokade? Nešto nisam optimista da me policija može zaštititi od ovih nasilnika - započeo je Božidar M. svoju ispovest za „Alo!“.

Na pitanje zašto su nasilnici baš njega napali, odgovara:

- Komentarisao sam, kao i svi drugi putnici, kako ovo nije u redu, kako ću zakasniti na posao… Krenuli su da me vređaju. U tom trenutku blizu mene bio je neki dečko u žutoj majici sa tamnim naočarima. Počeo je odmah da mi preti kako me je zapamtio i kako ću dobiti batine. Krenuo sam da se udaljavam prema pumpi, koja je nekih 200 do 300 metara dalje, i primetio sam da me prate njih trojica. Verovatno ih je poslao onaj u žutoj majici. Valjda im je on neki šef - navodi Božidar.

A potom su usledili udarci, u seriji jedan za drugim. Nesrećni Božidar je pokušao da im uzvrati, ali u okršaju tri na jedan izvukao je deblji kraj.

- Ne samo da su me prebili, nego su me i opljačkali. A na kraju mi je ta devojka, koja mi se predstavila kao neki portparol blokade u Borči, vratila torbicu u kojoj je nedostajalo 300 evra. Meni su ti momci ličili na neke navijače, slikao sam ih i mogu da ih prepoznam. Otišao sam i u policiju da prijavim pljačku, pa ćemo videti šta će biti.

O napadačima kaže sledeće:

- Dečko u beloj majici bio je glavni od te trojice. Prvo sam pomislio da su pripadnici neke političke partije, ali sada verujem da su to bili navijači - tužno će Božidar u trenutku kada u Urgentnom prozivaju njegovo ime da uđe na pregled, da bi se potom uputio u policiju.

Expand player
Pogledajte više