Aleksandar Vučić
Tanjug/Dimitrije Goll
Aleksandar Vučić

Tanjug/Dimitrije Goll

Aleksandar Vučić , Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Šef diplomatije i predsednik Socijalističke partije Srbije otkrio je da, pored pritiska spolja, Vučića očigledno čeka teška bitka i na unutrašnjem planu.

- Ovo su opasne igre, koje nam nisu potrebne. Srbija je zbog Kosova stalno pod pritiscima međunarodne zajednice sa kojima se suočava predsednik Srbije. Svima je jasno da od takvih stvari niko ne može da ima koristi, da je mnogo važnije da se okupimo oko glavnog nacionalnog pitanja i da zajedničkim snagama pokušamo da se izborimo za interese države u kojoj živimo – navodi Dačić.

- Međutim, Aleksandar Vučić je iskusan političar koji ume da prepozna zamke i opasnosti i koji je već pokazao da se za interese države bori bez zadrške. Ni u ovom slučaju neće drugačije postupiti - uveren je Dačić.

 

Aleksandar Vučić

Tanjug

Na pitanje da li je njemu poznato koji su se koalicioni partneri stavili u službu drugih država, šef diplomatije odgovara:

- Nije na meni da javno prozivam, ali je tačno da ima onih koji su posvećeniji stranim nego interesima Srbije.

S druge strane, Darko Glišić predsednik Izvršnog odbora SNS-a najavljuje žestok obračun sa onima koji ne poštuju dogovor i svoj narod, odnosno glasače koji su im dali svoj glas na izborima.

- Takvim koalicionim partnerima mesto je pod šatorima Dragana Đilasa i na njegovoj listi. Tamo se okupljaju i oni kojima je interes njihovog džepa iznad interesa naroda i države – poručuje Glišić.

 

Vuk Jeremić

Tanjug/Sava Radovanović

Poslanik i član predsedništva naprednjaka Vladimir Đukanović navodi da se Vučić vodi krilaticom da prijatelja treba držati blizu, a neprijatelja još bliže.

- Predsednik je svestan uticaja stranog faktora na pojedine političke organizacije, ali je njihov realan značaj i manevarski prostor minimalan – ocenjuje Đukanović.

Upitan, na koga misli, i ko je po njegovoj oceni, na listi sumnjivih, Đukanović je rekao:

- Pretpostavljam o kome se radi, ja takvim ljudima ni ruku ne bih pružio. Sa takvima nemam nikakvu komunikaciju.

 

Miroslav Lazanski

Printscreen

Dodaje da je reč o ljudima koji na sve načine pokušavaju da zavaraju tragove.

- Ti ljudi na svim skupovima prilaze, pokušavaju da se postave kao prijatelji, ali ja prema njima imam gard. Ima takvih među koalicionim partnerima SNS, ali ne želim da otkrivam ko su oni. I sami su svesni da ne mogu da dođu da ne mogu da dođu do svega što njihovi nalogodavci traže – mišljenja je Đukanović.

Pročitajte i:

Govoreći o ponašanju spornih koalicionih partnera, poslanik naprednjaka primećuje da ih nigde nema kada je gusto.

- U važnim trenucima za državu naprasno nestanu i ne oglašavaju se – kaže Đukanović.