SKANDAL EPSKIH RAZMERA! Poznati političar iz Srbije razvio zastavu Velike Albanije, na njoj naša država raskomadana (FOTO)

Munjevitom brzinom raširila se fotografija na društvenim mrežama gde, između ostalih, sa zastavom Velike Albanije pozira i Sulejman Ugljanin, dugogodišnji vođa Stranke demokratske akcije u Sandžaku.

Skup u Minhenu gde je razvijena zastava Velike Albanije
Skup u Minhenu gde je razvijena zastava Velike Albanije, Foto: Facebook / Dr Sulejman Ugljanin

Kako javlja portal Sandžačke.rs, fotografija je nastala u Minhenu u toku skupa gde se Sandžak proglašavao albanskom svojinom i provincijom.

Uz to, navodi se, bilo reči da su sadašnji Bošnjaci zapravo asimilirani Albanci.

Sulejman Ugljanin sa zastavom Velike Albanije
Sulejman Ugljanin sa zastavom Velike Albanije, Foto: Sandžačke.rs

Velika Albanija (Shqipëria e Madhe) je projekat koji ima za cilj ujedinjenje svih Albanaca u jednu državu. Albanci ovaj koncept često nazivaju “Etnička Albanija” (alb. Shqipëria Etnike).

Koreni ove ideje sežu do Prizrenske lige 1878. godine, koja je tražila ujedinjenje svih Albanaca otomanskog carstva u jedan veliki Albanski vilajet. Kao istorijski primer velike Albanije, po pravilu se navodi Kraljevina Albanija pod italijanskim protektoratom stvorena tokom Drugog svetskog rata.

Sulejman Ugljanin
Sulejman Ugljanin, Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Teritorije koje bi po zamisli velikoalbanskih ideologa ušle u sastav te tvorevine su delovi Grčke (Južni Epir i ostrvo Krf), zapadni delovi Severne Makedonije (Skoplje, Tetovo, Kumanovo, Gostivar, Struga, Debar i Kičevo), Kosovo, Preševska Dolina u Srbiji (Medveđa, Bujanovac i Preševo), delovi Sandžaka u Srbiji (Prijepolje, Sjenica, Tutin, i Novi Pazar) i Crnoj Gori (Bijelo Polje, Berane, Rožaje, Plav i Gusinje), te okolina Podgorice, Bara i Ulcinja.

 • Korisnik: Vlada
  11/03/2020 - 19:56
  Ocistiti Rasku oblast od Ugljanina i njemu slicnih. Ne mislim na narod normalan koji rafi i postuje zakone drzave u kojoj zivi.
 • Korisnik: Johno
  11/03/2020 - 14:36
  Jesces ti meni samo svinjetinu neko vreme. Mislim da u padinjaku ne odvajaju hranu.
 • Korisnik: NS
  11/03/2020 - 13:47
  Ajme meni, a sta ce sad reci Milo :) :)
 • Korisnik: Bečejac
  11/03/2020 - 10:15
  Proterati pod hitno sve u Albaniju!
 • Korisnik: ђура
  11/03/2020 - 05:54
  Последица бављења боксом и тешког нокаута .
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi