Božidar Đelić
Alo!/Marko Metlaš
Božidar Đelić

Alo!/Marko Metlaš

Božidar Đelić, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Nekadašnji ministar finansija i visoki funkcioner Demokratske stranke Božidar Đelić, koji već godinama živi i radi u Parizu, gostovao je u emisiji na N1 televiziji, oštro kritikovao aktuelni režim i podržao hajku koju ova televizija vodi protiv „Telekoma“ i „Telenora“, a zbog postignutog ugovora o saradnji.

Čovek koga građani uglavnom pamte po izmišljotini da spava na tetkinom kauču, po muljažama i lopovluku, zatražio je da policija uđe u „Telekom“ i pročešlja njihovo poslovanje jer po tvrdnjama N1 imaju za cilj da istisnu sa tržišta SBB iza kog stoji Dragan Šolak, prijatelj Dragana Đilasa.

Dragan Đilas

Alo! Vladimir Marković

Dragan Đilas, Foto: Alo! Vladimir Marković

- Komisija za zaštitu konkurencije, uz podršku policije, smesta mora da uđe u „Telekom“ i u „Telenor“, da zapečati kompjutere, zatvori kancelarije, da zatraži dostavu svih mejlova i svih komunikacija koje su se vodile na tu temu - rekao je on.

Ne skrivajući da ne podnosi aktuelnu vlast u Srbiji, dok je govorio o navodnim problemima u finansijskom sektoru, Đelić je pomenuo i spomenik Stefanu Nemanji navodeći da je to spomenik posvećen Dušanu Silnom...

- Ne znamo koliko košta spomenik koji je sada napravljen Dušanu Silnom - rekao je Đelić, koji je, prema rečima naših sagovornika, poslednja osoba koja ima pravo nekog da kritikuje.

- Dok je bio potpredsednik vlade, to je bila Srbija u kojoj je kriminalna privatizacija bila najpoznatija u Evropi. Đelić poziva policiju da uđe u „Telekom“? Ovo što „povampireni“ Đelić priča jeste smešno i tužno. Nebitan lik u ulozi pljuvača - rekao je za „Alo!“ Mario Spasić, generalni sekretar Saveta za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije „Transparentnost“.

Milenko Jovanov

Privatna arhiva

Milenko Jovanov, Foto: Privatna arhiva

Reagujući na Đelićevu izjavu da su je sporazum između „Telekoma“ i „Telenora“ bez presedana, Milenko Jovanov, poslanik SNS-a, naveo je da je bez presedana kada „Boža Đelić sleti niotkuda na tetkin kauč, a onda malo bude ministar, malo Miki Maus, a na kraju odleti iz Srbije kao milioner i vojvoda od Meridijan banke“.

- A odlično je što je pojava poput Bože Đelića stala u prvi red odbrane Đilasovog i Šolakovog biznisa. Neka vidi narod Srbije kakva se to družina poštenjačina i budžetskih tajkuna okupila i kako se lepo drže zajedno. Ako je i bilo nekoga da mu nije bilo jasno šta je ovde po sredi, sada je svima sve jasno - zaključio je Jovanov. 

Azdejković: Ispod kog kamena je ispuzao?

- Ispod kog kamena je ispuzao Božidar Đelić, pardon sa kog tetkinog kauča se digao?! - upitao je juče gej aktivista Predrag Azdejković.